Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντολή Τραμπ σε Μνούτσιν για "πολύ σημαντικές" κυρώσεις στην Τουρκία


Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν ένα σχέδιο "πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων" σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επίθεση που έχει εξαπολύσει η 'Αγκυρα στη βόρεια Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μνούτσιν πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή "πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων" σε βάρος της Τουρκίας. "Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν.

"Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις", είπε ο Μνούτσιν από τον Λευκό Οίκο. "Ο πρόεδρος θα τις χρησιμοποιήσει όταν κριθεί αναγκαίο".


Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία να αποκλιμακώσει την κατάσταση στη Συρία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποκλιμακώσει την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία πριν γίνει "ανεπανόρθωτη" και υπογράμμισε πως η εισβολή της Τουρκίας υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

"Ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι εκτιμάμε τη διμερή στρατηγική σχέση μας, αυτή η εισβολή υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία", αναφέρεται σε δήλωση του Πενταγώνου σχετικά με τη συνομιλία του Έσπερ με τον τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και προστίθεται ότι ο αμερικανός υπουργός τόνισε πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

"Στο πλαίσιο του τηλεφωνήματος, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις δράσεις στη βορειοανατολική Συρία για να αυξήσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι εταίροι μας να μπορέσουν να βρουν κοινό δρόμο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν αυτή γίνει ανεπανόρθωτη", δήλωσε ο Έσπερ.

Το τηλεφώνημα έγινε την Πέμπτη, προστίθεται στη δήλωση του Πενταγώνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]