Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο εθνοδιαλυτικό «αφήγημα» περί ελευθερίας


Στρατευμένος αντιμιλιταρισμός, η άποψη εγκεφάλων σε... αγρανάπαυση 

Μήπως είδατε το κείμενο “απολογίας” των 10 κοριτσιών-“μαριονετών” για το χορευτικό τους show στην παρέλαση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας; Αν το διαβάσετε προσεκτικά (εδώ) θα καταλήξετε σε δύο αδιάψευστα συμπεράσματα:

α. Αυτό το κείμενο είναι καθαρώς και γνησίως “νεοταξίτικο” και φυσικά δεν το έγραψαν οι κοπέλες αυτές. Παρά είναι “σοφιστικέ” για την ηλικία τους. Και φαίνεται καθαρά ότι έχει καλά μελετηθεί και γραφεί πριν από την παρέλαση, ώστε μετά από αυτήν να μεταδοθεί ευρέως και να εντυπωσιάσει τα ήδη “κουλτουριαρο/θολωμένα” μυαλά πολλών Ελλήνων.

β. Το πρώτο συμπέρασμα οδηγεί αβίαστα στο δεύτερο. Το όλο “σκηνικό” ήταν καλά προετοιμασμένο από νεοταξίτικα κέντρα Ελλάδος/Εξωτερικού -ταυτόσημα είναι!

Σε ένα σημείο, οι “αθώες” αυτές κοπέλες, που “’έπαιξαν” -λένε- λιγάκι στην παρέλαση για να μας προβληματίσουν, γράφουν την πιο κρίσιμη πρόταση του απαντητικού γράμματος τους, το οποίο έστειλαν, -πού αλλού;- στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Προσέξτε την: “Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.”

“Η ελευθερία είναι η ίδια η ζωή, εν κινήσει…” ένας νέος ορισμός για την ελευθερία, τόσο “ανοιχτός” που τα χωράει όλα και όλους. “… που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια” .

Είναι δηλαδή μία ελευθερία “κατά το δοκούν” του καθενός ! Αλλά ένα συλλογικό αγαθό, όπως η ελευθερία ενός Έθνους, “κατά το δοκούν” του καθενός, απλά δεν υπάρχει. Καταργείται ως συλλογικό αγαθό και παραμένει στο φαντασιακό του κάθε ανθρώπου, κατά το προσωπικό του “δοκούν” -φαντασιαζομένου, ίσως, ότι διατηρεί κάποια ατομική ελευθερία.


Δεν είχα πρόθεση να γράψω περισσότερα στο άρθρο από τα παραπάνω, ως σχολίου. Αναλογιζόμενη όμως περισσότερο το θέμα , διεπίστωσα ότι είναι πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο απ’ όσο δείχνει εκ πρώτης όψεως.

Αυτή η πρόταση της γραπτής απάντησης των “10” που παρέθεσα είναι μια πραγματικά μαγική πρόταση. Κάτι σαν “μαγική εικόνα”, που πρέπει να κοιταχτεί πολύ προσεχτικά για να αποκρυπτογραφηθεί πλήρως.

Ας την κοιτάξουμε , λοιπόν, ακόμα πιο προσεκτικά: “Οι πόλεμοι για την ελευθερία… είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει…” Η λέξη πόλεμος μπήκε για να θολώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα, γιατί φυσικά ο πόλεμος δεν είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει.

Αυτό είναι σχήμα οξύμωρο, δε “δένει” λογικά. Αν γράφονταν ότι ο πόλεμος είναι “η ίδια η ζωή εν πόνοις και αίμασιν…” τότε πραγματικά θα μίλαγε για τον πόλεμο. Άρα, εκείνο που θέλει να “χτυπήσει” η πρόταση αυτή είναι η λέξη ελευθερία και μόνον αυτή.

Τι επιτυγχάνει με τον ορισμό που δίνει στην ελευθερία, η επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Τ. που έγραψε το κείμενο αυτό; Την ξεχειλώνει τόσο, ώστε να χωρέσει όλους και όλα , όπως η ζωή. Με άλλα λόγια προσπαθεί να “χυλοποιήσει” την ίδια την έννοια της ελευθερίας τόσο , ώστε να πολτοποιείται η έννοια της συλλογικής (Εθνικής) ελευθερίας και να παραμένει ο κόκκος της ατομικής ελευθερίας, μια καθαρά φαντασιακή κατάσταση, μια ψευδαίσθηση.

Και το αποσαφηνίζει αυτό πλήρως με τη δεύτερη πρόταση: “…που δεν μπορεί να ελεγχθεί, ούτε να μπει σε καλούπια”. Όχι βέβαια η συλλογική, δηλαδή η Εθνική, ελευθερία. Αυτή έχει πολύ συγκεκριμένες οριογραμμές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα σύνορα ενός Έθνους και πολλές άλλες.

Όπως η ασφάλεια και αξιοπρέπεια των πολιτών του, η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών του πηγών προς όφελος τους, η δυνατότητα των πολιτών του να αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες, ενίοτε και προδοσίες, της δικής τους ηγεσίας (υποτυπώδης δημοκρατία!), η υποταγή όλων από τον “πρώτο πολίτη” ως τον τελευταίο σε ένα Νόμο, το Σύνταγμα, γέννημα των αναγκών και του πολιτισμού του δικού τους Έθνους, για να αναφέρω μόνον μερικές, κύριες οριοθετήσεις.

Όχι δε θέλουν μια τέτοια ελευθερία ως Εθνικό συλλογικό αγαθό αυτές οι έφηβες -αν ήσαν τελικά μαθήτριες, γιατί αυτό τελικά αμφισβητείται. Θέλουν μια ελευθερία που δεν μπαίνει σε καλούπια! Δηλαδή, όπως ήδη ανέφερα, μια ελευθερία “κατά το δοκούν” του καθενός.

Νομίζω ότι τώρα αποκρυπτογραφήθηκε πλήρως το μήνυμα που η εθνοδιαλυτική Ν.Τ. θέλει να περάσει. Και είναι αυτό: στα “τσακίδια” η ελευθερία του έθνους. Εκείνο που μετράει είναι η “ακαλούπωτη” ελευθερία, χωρίς ελέγχους και οριοθετήσεις. Και ποια είναι αυτή; Μα προφανώς είναι η ΑΤΟΜΙΚΗ ελευθερία.

Ο ατομισμός και ο “δικαιωματισμός” σε όλο το μεγαλείο τους! Τέτοιο και τόσο, που ήρθε η ώρα να επιτεθούν στη συλλογική, την ΕΘΝΙΚΗ ελευθερία.

Οι ηγέτες της Ν.Τ. είδαν ότι είχαν αρκετά καλά αποτελέσματα με τη “χρησιμοποίηση” μιας έφηβης, της σουηδέζας Γκρέτας, που παρά την ξυνή όψη που έχει, το μήνυμα περί της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής που καταστρέφει τον πλανήτη καταφέρνει, με πακτωλό χρημάτων βέβαια, να το περνάει στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Οπότε τους άνοιξε η όρεξη να παγιώσουν την τακτική αυτή και ίσως εφεξής να τη βλέπουμε συχνά.

Συμπεραίνουμε ότι για να περάσουν το μήνυμα τους, «χρησιμοποίησαν» τα νεαρά αυτά κορίτσια. Δε γνωρίζω κατά πόσον έχουν επίγνωση ότι μεταβάλλονται έτσι σε χρήσιμες ηλίθιες του νεοταξικού συστήματος ή αν το έπραξαν με αντιπαροχές. Και ελάχιστα ενδιαφέρει.

Εκείνο που ενδιαφέρει είναι το νέο αυτό αφήγημα περί ελευθερίας να μην εδραιωθεί. Και μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι αυτά ήταν μόνον η αρχή και ότι ήρθε για να μείνει -αν μπορέσει! Αν εδραιωθεί, θα δηλητηριάσει τις ψυχές όσων ακόμα αμφιταλαντεύονται αν έχουν κάποια χρησιμότητα ή όχι τα ελεύθερα έθνη, ιδίως οι έφηβοι και οι νέοι. Αφού η ατομική ελευθερία μπορεί να ασκείται παντού!

Απαιτείται να το αποδομούμε συνεχώς όπου το συναντάμε και με όποια μορφή, τονίζοντας το τι προσφέρει στον πολίτη του ένα κυρίαρχο και ελεύθερο έθνος. Κι αν κάποιος, έσω ή έξω εχθρός ύπουλα ή ανοιχτά, το υποδουλώνει, πρέπει να ξεσηκωθεί με όλες του τις δυνάμεις εναντίον του.

Συνέλληνες, ιδίως όσοι έχετε δημόσιο ή παιδαγωγικό λόγο και νιώθετε αγάπη για τούτο το έθνος, το ελληνικό, μην επιτρέψετε να δηλητηριάσει τα πάντα η ψυχοτροπική αυτή χειραγώγηση της Ν.Τ. ενάντια στην ελευθερία του Έθνους μας. Η Εθνική ελευθερία είναι το τελευταίο οχυρό του ανθρώπου απέναντι της. Γιατί η άλλη, η ατομική, χωρίς την Εθνική, είναι απλώς “σκιάς όναρ” και δη θανάσιμο!

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό σκοπεύω να το στείλω στη φιλόλογο των κοριτσιών, (αν αποδειχθεί ότι είναι μαθήτριες) με την παράκληση να ανοίξει συζήτηση και ίσως να θέσει έκθεση ιδεών με θέμα “Η ελευθερία ως συλλογικό αγαθό είναι κάτι εκτός ορισμού και ελέγχου;”

Και θαρρώ η ομαδική αποδόμηση μέσα στην τάξη της απάντησης των 10 “υπερβολικά έξυπνων” κοριτσιών, θα είναι μία επαρκής τιμωρία τους, γιατί θα κονιορτοποιήσει αυτό που είχαν θεωρήσει ως στήριγμα τους: την “ προκάτ”, από άλλους, απάντηση τους.

Όπως και να ‘ναι, οι μαριονετίτσες αυτές θα μείνουν ακάλυπτες, “γυμνές” ενώπιον του Έθνους των Ελλήνων και των αμέτρητων θυσιών του, για το συλλογικό αγαθό της Εθνικής ελευθερίας και της Εθνικής αξιοπρέπειας.

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δες το Όλον



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. “Εμείς είμαστε από άλλη πατρίδα...” γράφουν αυτά τα κορίτσια που γελοιοποίησαν την παρέλαση της 28ης. Από ποια πατρίδα είναι άραγε; Από εκείνη της ασύδοτης ατομικής ελευθερίας. Και το έδειξαν εμπράκτως!
    Το στήσιμο του επεισοδίου και η απάντηση που ακολούθησε, “μυρίζουν” από μακριά ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το δήθεν προοδευτικό του προσωπείο, “βρωμάει” από μακριά κι από κοντά νεοταξίλα, άρα οι 10 “ώριμες” μαθήτριες και οι ιδέες τους εκπέμπουν τα ίδια “αρώματα” εναντίον του Έθνους μας και εναντίον της Εθνικής μας Ελευθερίας. Θα μπορούσαν να έχουν φωνάξει: “Κάτω το Έθνος...” και οι αγώνες του για Ελευθερία, που οπωσδήποτε απαιτούν στρατιωτική -και όχι μόνον- πειθαρχία. “...Ζήτω ο ασύδοτος ατομισμός”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κοριτσια αυτα δυστυχως εχουν αποδεχθει την δικη τους κοσμοθεωρια και οι ινστρουχτορες τους

    αισθανονται σιγουρα πολυ υπερηφανοι!

    Ομως , αν εβαζαν λιγο το μυαλουδακι τους να δουλεψει,τοτε θα αντιλαμβανονταν το ποσο ατοπος

    ειναι ο τροπος σκεψης τους.

    Πολυ απλα πραγματα:

    Τι ειδους θυσιες ειναι διατεθειμενα αυτα τα κοριτσια να πραξουν για να διατηρησουν τα "ιδεωδη"

    τους;

    Εαν καταργηθουν τα συνορα και οι "πεινασμενοι" λαθροεποικοι εισβαλλουν στα σπιτια τους και στις

    περιουσιες τους οπως και αν υπαρξει αποπειρα βιασμου , τα κοριτσια αυτα θα απευθυνθουν ή οχι

    στην αστυνομια;

    θα εχουν απαιτηση ή οχι απο τις ΕΔ να διαφυλασσονται τα συνορα και να γινονται εξωνυχιστικοι

    ελεγχοι για το ποιος μπορει "ελευθερα" να πηγαινοερχεται στην χωρα μας;

    Εαν δεχθουν επιθεση απο τον οποιοδηποτε κακοποιο, θα θεωρειται οτι αυτος σωστα πραττει και

    ενεργει συμφωνα με τα δικα του "ιδεωδη" περι ελευθεριας ή θα τον καταγγειλουν στην αστυνομια;

    Ποια ειναι τα ορια της "ελευθεριας" οταν υπαρχει ασεβεια σε εθνικα συμβολα;

    Ποια ειναι τα ορια της "ελευθεριας" οταν ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ το αιμα που εχει χυθει, αλλα εν τουτοις ΤΟ

    ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ για να προβαλλεις δικα σου "προτυπα";

    Προφανως δεν υπαρχουν ορια σε τετοιου ειδους "ελευθεριες", αρκει να μη ασκηθουν πανω στα ιδια τα

    κοριτσια!!

    Αποδεικνυεται πολυ απλα οτι αυτα τα κοριτσια δεν εκφραζουν τιποτα παραπανω απο μια υποκριτικη

    θεωρια περι "ελευθεριας" με στοχο να προξενησουν ζημια στις αρχες της ιδιας της ελευθεριας!

    Ας προβληματιστουν λιγο, ας αγωνιστουν στη ζωη τους για να δημιουργησουν και αν τους επιτρεπει η

    "ελευθερια" τους μετα να χαρισουν σε αλλους "απελευθερωτες" ή να καταστρεψουν αυτα που

    δημιουργησαν,τοτε οι ψυχολογοι θα εχουν αφθονη και πρωτοτυπη εργασια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου1 Νοεμβρίου 2019 στις 12:52 μ.μ.

      ΓΜ, ευχαριστώ για το σημαντικό συμπλήρωμα του άρθρου, στο οποίο συμφωνώ απολύτως.

      Διαγραφή
  3. Τουλάχιστον οι κοπέλες έχουν αυτογνωσία...

    Είναι όντως "στρατιωτάκια"!

    Και μάλιστα στρατιωτάκια της ΝΤΠ, "ξεκούρδιστα, βραχυκυκλωμένα" και πλήρως λοβοτομημένα και με "τρικυμία εν κρανίω!!

    Έπαιξαν άριστα το ρόλο του εαυτού τους επαληθεύοντας τη γνωστή ρήση του Ισοκράτη:
    «Η Δημοκρατία μας
    αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της
    ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
    την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την
    αναρχία ως ευδαιμονία»

    Τα θλιβερά αυτά ανθρωποειδή, δεν δίστασαν να προσβάλουν Ιερά, Όσια, Μνήμες...
    Δεν δίστασαν να ασελγήσουν στη αίμα όσων θυσιάστηκαν, για να μπορούν σήμερα αυτές να "εκφράζονται"!!

    Και μιας και τις χαλάει ο "στρατός" και "η Πατρίδα των κανονικών", θα τις άξιζε νομίζω να δοκιμάσουν την "κανονικότητα" των Τζιχαντιστών...
    ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΥΒΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑΧΡΩΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,

    ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]