Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καθρέπτης είναι τα παιδιά μας και εμάς δείχνουν


Μη βρίζετε τα παιδιά επειδή έκαναν γελοιότητες στην παρέλαση. Να οικτίρετε τους μεγάλους που δεν τους δίδαξαν τίποτε. Που δεν τους διάβασαν ένα βιβλίο γιατί έβλεπαν ριάλιτις και τουρκικά σήριαλ. Που η αισθητική τους είναι πολύ κατώτερη του μετρίου. Που ζουν μια ζωή χωρίς αξίες. Μια ζωή στημένη στο πως θα καταναλώνει και στο πως θα εξυπηρετεί ο καθένας τον εαυτό του περισσότερο, ακόμη κι αν αυτό γίνεται εις βάρος των άλλων, εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος των επόμενων γενεών.

Καθρέπτης είναι τα παιδιά μας και εμάς δείχνουν. Εμείς κάναμε βλακείες και θα τις πληρώσουμε. Και περισσότερο από όλους θα τις πληρώσουν αυτά τα παιδιά. Γιατί εμείς ψηφίζουμε πολιτικές ηγεσίες που μας εξαπατούν από την επόμενη των εκλογών. Που χρεοκόπησαν τη χώρα και τα κόμματα τους, αλλά δεν τις τιμωρήσαμε, ούτε τις αλλάξαμε.


Εμείς φταίμε:
- Που δεν ζητήσαμε να σοβαρευτεί η χώρα, αλλά καταφύγαμε σε πολιτικούς σαλτιμπάγκους που εμπορεύτηκαν φρούδες ελπίδες και μετά καταφύγαμε πάλι σε αυτούς που μας κατέστρεψαν.
- Που αφήνουμε το πολιτικό σύστημα να μας αντικαθιστά με αφροασιάτες, μετατρέποντας αυτή τη χώρα των φιλοσόφων και των ηρώων σε μεσανατολίτικο χαμάμ.

Που αύριο θα μας βλέπουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και θα γελάνε με την κατάντια μας. Να προσέξουμε, για να μην κλάψουμε για τα παιδιά μας.
Αναστάσιος Λαυρέντζος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]