Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική περιπολία στη βορειοανατολική Συρία


Αμερικανικές δυνάμεις περιπολούσαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, μια περιοχή από την οποία αποχώρησαν πριν από τρεις εβδομάδες, πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας.

Πέντε τεθωρακισμένα οχήματα που έφεραν την αμερικανική σημαία βρίσκονταν το πρωί στο χωριό αλ Καχτανίγια, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση της Ουάσινγκτον να αποσυρθεί από την περιοχή αυτή, τον έλεγχο της οποίας πλέον διεκδικεί το συριακό καθεστώς και η Ρωσία.

Την αμερικανική περίπολο συνόδευαν Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίοι αν και ήταν σύμμαχοι των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, είχε φανεί πως η Ουάσινγκτον τους εγκαταλείπει λίγο πριν την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου.


Πριν από την τουρκική επιχείρηση, οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία διεξήγαγαν τακτικά στην περιοχή αυτή κοινές περιπολίες με τις SDF. Μετά την επέμβασή της η Άγκυρα κατάφερε να εκδιώξει τις SDF από την περιοχή και να αναλάβει τον έλεγχο μιας περιοχής στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, δυτικά της αλ Καχτανίγια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αμερικανικές δυνάμεις επιθυμούν να διατηρήσουν παρουσία στην περιοχή αυτή. "Θέλουν να αποφύγουν η Ρωσία και το καθεστώς της Δαμασκού να φτάσουν σε περιοχές της μεθορίου, ανατολικά της Καμισλί", της μεγαλύτερης κουρδικής πόλης στη βορειοανατολική Συρία, εξήγησε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]