Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Η Αστυνομία σταματά τη φύλαξη των ξένων διπλωματικών αποστολών


Οι ξένες πρεσβείες στην Αλβανία δεν θα προστατεύονται από την κρατική αστυνομία. Η Διεύθυνση της Αστυνομίας αποφάσισε οι αστυνομικοί που φυλάσσουν ορισμένες πρεσβείες θα αντικατασταθούν από υπαλλήλους της «Ιλλυρικής Φρουράς» (Illyrian Guard), μιας κρατικής εταιρείας που προσφέρει αμειβόμενες υπηρεσίες φύλαξης και ο μοναδικός μέτοχός της είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Η απόφαση πιθανόν προήλθε από έλλειψη προσωπικού της κρατικής αστυνομίας προκειμένου να καλύψει τις άμεσες και σοβαρές ανάγκες της.

Παρά την αναγνώριση ότι οι πρεσβείες είναι θεσμοί ιδιαίτερης σημασίας, τα άρθρα 2, 17 και 22 του νόμου περί Αστυνόμευσης δηλώνουν με σαφήνεια τι υποχρεούνται να φυλάσσει η κρατική αστυνομία.


Πολλές πρεσβείες αντέδρασαν στην απόφαση αυτή και σπεύδουν να διαπραγματευθούν το θέμα της ασφάλειας τους.

Ένα από τα σημεία που δυσκολεύει τις διπλωματικές αντιπροσωπείες να εμπιστευθούν την «Ιλλυρική Φρουρά» είναι το γεγονός ότι οι δυνάμεις αυτής της εταιρείας δεν είναι οπλισμένες.

Ορισμένες, μάλιστα, πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει τις αρχές, ότι εάν απομακρυνθεί η κρατική αστυνομία από τη φύλαξη των πρεσβειών, είναι έτοιμες να φέρουν αστυνομικές δυνάμεις από τη χώρα τους για τον σκοπό αυτόν.


Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]