Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κούρδοι: «Αναδιπλωνόμαστε μακριά από τα τουρκικά σύνορα»


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να αναδιπλωθούν σε απόσταση από τα συροτουρκικά σύνορα, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σότσι.

Οι SDF, επικεφαλής των οποίων είναι Κούρδοι μαχητές, δήλωσαν πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων. Κάλεσαν τη Ρωσία να εγγυηθεί την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία.


Συριακή κυβέρνηση: «Καλωσορίζουμε την αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα με την Τουρκία»

Η συριακή κυβέρνηση καλωσόρισε την αποχώρηση των υπό τους Κούρδους δυνάμεων στη βόρεια Συρία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο επίσημη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε πως η αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από την περιοχή των συνόρων «αφαιρεί το κύριο πρόσχημα για την κατάφωρη τουρκική επίθεση σε συριακό έδαφος».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους πολίτες να επανενταχθούν, «κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή όλων στη συριακή εθνική ενότητα εδάφους και λαού».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]