Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε από τις δυνάμεις των ΗΠΑ


Ο ηγέτης του Ισλαμικού κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Βαγκντάτι πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN και ABC, με τη διευκρίνιση ότι ο θάνατός του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα κάνει σήμερα μια «σημαντική ανακοίνωση». «Συνέβη κάτι μεγάλο» ανέφερε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC, τα οποία επικαλούνται υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ο αμερικανός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση χθες Σάββατο στη βορειοανατολική Συρία στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο αλ Μπανγκντάντι.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι πράγματι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στο στόχαστρο επιχείρησης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επιβεβαίωση του θανάτου του μέσω γενετικού υλικού.


Το CNN πρόσθεσε ότι τώρα διεξάγονται τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι ο νεκρός είναι όντως ο αλ Μπανγκντάντι, ο οποίος, όπως μεταδίδει το ABC, πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και αυτοκτόνησε. Το Πεντάγωνο έχει προς το παρόν αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το NBC στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη και drones. «Μετά τα πυρά από αέρος, Αμερικανοί προσγειώθηκαν στο έδαφος και συγκέντρωσαν πληροφορίες» είπαν οι πηγές στο αμερικανικό δίκτυο.

Η ανακοίνωση Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του αναμένεται να κάνει μια «πολύ σημαντική» ανακοίνωση σήμερα στις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδoς), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Λίγη ώρα προτού οι υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας αναγγείλουν ότι ο Τραμπ θα κάνει τη «σημαντική ανακοίνωση» σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Twitter ανέφερε ότι «μόλις έγινε κάτι πολύ μεγάλο!».

Η ανακοίνωση θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατού της Τουρκίας και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Reuters, o Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής έπειτα από ένα ηχητικό μήνυμά του που διανεμήθηκε από τα όργανα προπαγάνδας του ΙΚ τον Νοέμβριο του 2016, μετά την έναρξη της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Σε αυτό το μήνυμα, καλούσε τους μαχητές του να αγωνιστούν ώσπου να γίνουν «μάρτυρες».

Ήταν στη Μοσούλη όπου ο Μπαγκντάντι έκανε τη μοναδική γνωστή δημόσια εμφάνισή του, τον Ιούλιο του 2014, στο τέμενος αλ Νούρι. Με τουρμπάνι, μαύρο ράσο και γκρίζα γενειάδα, είχε καλέσει όλους τους πιστούς να ορκιστούν πίστη στον ίδιο, ανακηρύσσοντας την ίδρυση του «χαλιφάτου» του ΙΚ στις αχανείς εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας που είχαν κυριεύσει οι μαχητές του.

Στο μεταξύ, και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από πηγές μέσα από τη Συρία πως ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του.

«Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι ότι αυτός σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα», επεσήμανε μία από τις πηγές.

Την είδηση για το θάνατο του τζιχαντιστή ηγέτη επιβεβαίωσαν και Ιρανοί αξιωματούχοι οι οποίοι δήλωσαν επίσης πως «η Τεχεράνη ενημερώθηκε για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι από Σύρους αξιωματούχους που το έμαθαν από το πεδίο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]