Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι S-500 έχουν δυνατότητες που δεν διαθέτει κανένα σύστημα αεράμυνας;


Η Ρωσία άρχισε τη δοκιμαστική παραγωγή του κινητού συστήματος αεροπορικής άμυνας επόμενης γενιάς μέσα στο 2019 και σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή του συστήματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-500 «υπερβαίνει κατά πολύ κάθε ενεργό σύστημα αεροπορικής άμυνας στον κόσμο», σύμφωνα με τον ιστότοπο Sina της Κίνας.

Σε ανάλυση του συστήματος και επικαλούμενη μη επιβεβαιωμένες αναφορές για τις προδιαγραφές του, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης εμβέλειας άνω των 500 χλμ. και της ικανότητας να εντοπίζει και να στοχεύει έως και 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε ταχύτητες μέχρι 20 Mach, το Sina επεσήμανε ότι το νέο σύστημα πυραύλων «καλύπτει την άμυνα εναντίον σχεδόν όλων των τύπων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ χαμηλής πτήσης».

«Σε σύγκριση με το S-400, το σύστημα S-500 αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με ένα νέο υπερσύγχρονο ραντάρ και η απόσταση μεταξύ του συστήματος και του εισερχόμενου στόχου του εχθρού μπορεί να αυξηθεί κατά 150-200 χλμ.», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επιπλέον, τονίζεται ότι «το S-500 θα χρησιμοποιεί επίσης έναν νέο σωλήνα εκτόξευσης πυραύλων, διαθέτοντας δύο επιπλέον σωλήνες σε σύγκριση με το συμβατικό σύστημα τεσσάρων σωλήνων, για να γίνει σύστημα εκτόξευσης έξι σωλήνων».


Για λόγους σύγκρισης, το Sina ανέφερε ότι το S-400, το οποίο έχει τέσσερις σωλήνες εκτόξευσης, είναι ικανό να παρακολουθεί έως και έξι στόχους, κινούμενο περίπου έξι φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου, σε απόσταση πάνω από 400 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο, οι πωλήσεις των S-400 σημείωσαν άλμα πρόσφατα, εν μέρει χάρη στη «δωρεάν διαφήμιση» από τις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον προσπάθησε να απαγορεύσει την πώληση του συστήματος στους συμμάχους της. Μετά από αυτό, «ακόμη και ορισμένες χώρες που δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για το σύστημα πυραύλων άρχισαν να παρατηρούν τους S-400», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Αντιπυραυλικά, αντιαεροπορικά και... κατά των μετεωριτών;

Τον Φεβρουάριο του 2013, μετεωρίτης 12.000 τόνων με διάμετρο περίπου 20 μέτρων εισχώρησε στη γήινη ατμόσφαιρα πάνω από την πόλη Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας, με τα απομεινάρια του να πέφτουν πάνω σε αραιοκατοικημένες περιοχές της περιοχής.
Το Sina αποτιμά σοβαρά τις αιτιάσεις που ακούστηκαν εκείνη την εποχή, ότι ο μετεωρίτης μπορεί να επλήγη ενώ βρισκόταν στον αέρα από S-500 κατά τη διάρκεια δοκιμής.

Το σύστημα S-500 αναμένεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις από το διάστημα, με αξιωματούχους να επιβεβαιώνουν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ότι το σύστημα θα έχει αυτήν την ικανότητα.

Η παραγωγή του συστήματος ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, ενώ υποβάλλεται σε δοκιμές από τον στρατό και η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

SputnikNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]