Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπριος ευρωβουλευτής: «Να γίνουν επίσημη γλώσσα τα τουρκοκυπριακά»


Όποιος δεν θέλει την γλώσσα των τουρκοκυπρίων δεν θέλει ούτε τους Τ/κ, δήλωσε ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι σχολιάζοντας το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του να ζητήσει από την Κομισιόν να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες, για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει αν αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, δεδομένων των προκλήσεων της Άγκυρας σε θάλασσα και ξηρά, τόνισε «Δεν υπάρχει κατάλληλη χρονική στιγμή και δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε.

Η Ευρωβουλή ξεκίνησε εργασίες της αρχές Σεπτεμβρίου. Εγώ στην προεκλογική μου εκστρατεία το υποσχέθηκα και στην ε/κ και στην τ/κ πλευρά πάρα πολλές φορές ότι θα είναι ένα από τα θέματα που θα ασχοληθώ. Ξεκίνησαν οι εργασίες και έβαλα αυτό το ζήτημα και δεν καταλαμβαίνω πως αυτό επηρεάζει αρνητικά».

Αντίθετα, συνέχισε, αυτό διευκολύνει τους Τ/κ στην ενσωμάτωση σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα διευκολύνει την επανένωση της Κύπρου.


«Δεν έχει σχέση η Αμμόχωστος και ΑΟΖ», εξήγησε σημειώνοντας πως αν υπάρχουν κάποιοι που προκαλούνται από την γλώσσα των Τ/κ τότε υπάρχει πρόβλημα.
Ερωτηθείς αν γνωρίζει γιατί σταμάτησε η προηγούμενη διαδικασία μετά από εισήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Κιζίλγιουρεκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό έγινε για να διευκολυνθεί η διαδικασία λύσης.

Μεταξύ άλλων είπε πως όσο καιρό η Τ/κ μένει εξαρτημένη από την Τουρκία τόσο πιο δύσκολο γίνεται το ζήτημα της επανένωσης του νησιού, είπε και επικαλέστηκε του Συμβουλίου της Ε.Ε για άρση της απομόνωσης των Τ/κ.

«Γιατί ενοχλούνται κάποιο; Υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου»., επεσήμανε.

Είμαστε, όπως είπε, σε βδομάδα πολυγλωσσίας στην Ε.Ε και εμείς στην Κύπρο έπρεπε να προωθήσουμε τη διγλωσσία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νομιμοποιηση της κατοχης της Κυπρου μεσω αναγνωρισης της γλωσσας των εισβολεων!

    Και μεσα στους "τουρκοκυπριους" περιλαμβανονται και οι εποικοι,κατοχικος στρατος και καταπατητες

    περιουσιων των Κυπριων;

    Αυτους πρεπει να θελουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]