Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρουφάκης: Έπαιξε με τη δραχμή και μετά πολλαπλασίασε τα ευρώ του


Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, το πρώτο εξάμηνο της «πρώτης φορά Aριστεράς» κυβέρνησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης (φωτό) έφτασε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής επιζητώντας την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Ο ίδιος στη συνέχεια «γέμισε τις τσέπες του» πάνω στα αποκαΐδια της κρίσης, με την πορεία του να θυμίζει τον γνωστό στίχο του Σταύρου Κουγιουμτζή («με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτιά, ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά»), και επέλεξε να διατηρήσει τις «παχυλές» καταθέσεις του στην Ελβετία.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 ποτέ δεν ανήκε στην τάξη των μικροαστών είναι γνωστό. Ομως, από τα «πόθεν έσχες» προκύπτει ότι η περιουσία του, μετά το παρ' ολίγον καταστροφικό για την Ελλάδα πέρασμά του το πρώτο εξάμηνο του 2015, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε 346.469,75 ευρώ συνολικά εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση, επιχειρηματικές δραστηριότητες, μερίσματα - τόκους και από μισθωτές υπηρεσίες για το 2016 (αφορούν το οικονομικό έτος 2015) και ότι διατηρούσε καταθέσεις 274.577,8 ευρώ, εκ των οποίων τα 249.642,24 ευρώ στην Ελβετία (Corner Banca) και τα υπόλοιπα στην Εθνική Τράπεζα. Για το 2017 (οικονομικό έτος 2016), τα εισοδήματα του πρώην υπουργού αυξήθηκαν περαιτέρω. Δήλωσε συνολικά 458.037,67 ευρώ (αύξηση ετήσιου εισοδήματος 32,3%) και 250.449,16 ευρώ σε καταθέσεις.


Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν τα εισοδήματα της συζύγου του. Η Δανάη Στράτου για το 2016 έχει δηλώσει 840 ευρώ από ακίνητα και 2.927,02 ευρώ σε καταθέσεις. Για το 2017 έχει δηλώσει το ίδιο ακριβώς ποσό από εισοδήματα και 552,96 ευρώ σε καταθέσεις.

Συνολικά, ο κ. Βαρουφάκης και η σύζυγός του κατέχουν 10 ακίνητα (από κατάστημα, μονοκατοικίες και διαμέρισμα μέχρι... βοσκοτόπους). Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι, επιπλέον, κάτοχος ενός αυτοκινήτου 1.600 κ.ε. (από κοινού με τη Δανάη Στράτου), ενός Ι.Χ. 2.000 κ.ε., μιας μοτοσικλέτας 1.250 κ.ε. και άλλων δύο -πιο μικρών σε κυβισμό- μοτοσικλετών. Η σύζυγός του έχει ένα δίκυκλο 650 κ.ε. και ένα σκάφος αναψυχής από κοινού με τον κ. Βαρουφάκη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]