Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο


Το μισό Αιγαίο Πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη περιλαμβάνει η ιδέα της τουρκικής "γαλάζιας πατρίδας" που συντηρεί και προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το skai.gr.

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της τουρκικής Προεδρίας εικονίζει τον κ. Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, ενώ στο φόντο εμφανίζεται μεγάλος κορνιζαρισμένος χάρτης όπου αποτυπώνονται οι επιθυμίες τις Άγκυρας.

Στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η "γαλάζια πατρίδα" έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων.

Ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.


Η φωτογραφία ελήφθη κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στη Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στη Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης.

Στις χθεσινές δηλώσεις του, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαλύσει όλα τα εμπόδια που την απειλούν στην βόρεια Συρία, το Ιράκ και την ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε δε ότι ουδέποτε θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]