Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ φρενοκομείο, εδώ φρενοκομείο!


Τα περιθώρια στενεύουν, ο καιρός πλησιάζει. Να βρούμε επειγόντως δυνατές, λαμπερές υποψηφιότητες για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ποιος/α τυχερός/ή θα υπογράφει με χαρά και συναίσθηση ευθύνης συμφωνίες-τεφαρίκια (για τους εχθρούς της Ελλάδας), όπως το παλιόχαρτο των Πρεσπών; Ποιος/α τυχερός/ή θα υπογράφει με χαρά και συναίσθηση ευθύνης νέα Μνημόνια;

Ποιος/α τυχερός/ή θα υπογράφει με χαρά και συναίσθηση ευθύνης περικοπές μισθών και συντάξεων;

Ποιος/α τυχερός/ή θα εκφωνεί, με πάλλουσα (λες να’ ναι έτσι από τη ζέστη ή τις μπίρες;) φωνή πύρινους λόγους στις εθνικές επετείους, την ίδια στιγμή που θα προχωρά γκαζωμένος, με τα χίλια, ο εποικισμός της Ελλάδας από ισλαμιστές;

Ποιος/α θα στέκεται όρθιος/α, ακίνητος/η σαν κλαρίνο στο κόκκινο χαλί περιμένοντας τους ξένους και θα θυμίζει στους παρατηρητές υπερμέγεθες μπιμπελό ή γλάστρα, που ξέχασε να πάρει πίσω η εταιρία που διοργάνωσε το παιδικό πάρτι;


Το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται σοφία, γνώση του πανίσχυρου «πάγκου» που διαθέτει η ομάς των ελληνοφώνων πολιτευομένων και κατανόηση των μεταπολιτευτικών αλλά και ορθοπολιτικών ιδιαιτεροτήτων της πατρίδος.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες, ίσως και μήνες, κυκλοφορεί η φήμη ότι η Αννα Διαμαντοπούλου μπορεί να… χρισθεί (από μια πιθανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία) Προεδρίνα της Δημοκρατίας!

Αν αυτό αληθεύει και γίνει πραγματικότητα, τότε θα μιλάμε για την τρίτη κατά σειρά τεράστια επιτυχία της αυτοδημιούργητης πασόκας. Η πρώτη ήταν όταν πήρε μέρος σε συνεδρίαση του διεθνούς εξωραϊστικού συλλόγου «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ».

Η δεύτερη επιτυχία αυτής της ρετρό μορφής του αντίκ πασοκισμού ήταν η -κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου- διανομή στους μαθητές φωτοτυπιών αντί βιβλίων!

Όταν έγινε αυτό, η Αννα Διαμαντοπούλου ήταν υπουργός «Παιδείας» του Γιωργάκη του Παπάντρεος και προφανώς θέλησε να δώσει στους μαθητές μια προκαταβολή από φοιτητική ζωή.

Ως γνωστόν, τα φωτοτυπάδικα πέριξ των πανεπιστημίων «στενάζουν» από τους φοιτητές που συρρέουν εκεί για να φωτοτυπήσουν τις σημειώσεις των μαθημάτων τους.

Η υποψηφιότητα της αναμφισβήτητα πανάξιας Αννας Διαμαντοπούλου είναι το εν καλό νέο. Το άλλο είναι ακόμα μία υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα: της αγωνίστριας Μαρίας Δαμανάκη!

Συνεχίζεται...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]