Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδού γιατί οι λαθρομετανάστες θέλουν να έρθουν στον “παράδεισο Ευρώπη”


Την τεράστια παραπληροφόρηση και επιρροή των διακινητών επί των οικονομικών μεταναστών επιβεβαιώνει ένα βίντεο που πρόσφατα δημοσιεύτηκε αλλά και η μαρτυρία του πρώην διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου Γιάννη Μπαλπακάκη.

Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή ένας 15χρονος οικονομικός παράνομος μετανάστης εισήλθε έξαλλος στο γραφείο του και αρχίζει να φωνάζει: “Πού είναι το διαμέρισμά μου, πού είναι ο μισθός μου, πού είναι η γυναίκα μου;”.

Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο νεαρός ζητούσε όλα αυτά τα παράλογα πράγματα διότι αυτά του είχαν πει ότι θα βρει στη Λέσβο, και γι’ αυτά είχε πληρώσει από το υστέρημα του.

Με απλά λόγια ο νεαρός αυτός όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης των εκείθε και εδώ διακινητών και είχε πιστέψει σε ένα όνειρο το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπήρχε για την υλοποίηση του οποίου είχε συγκεντρώσει τις οικονομίες του προχωρώντας ακόμη και στο δανεισμό από συγγενείς και γνωστούς όπως συνηθίζεται.


Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σύμφωνα με τον οποίο ένας Αφγανός μετανάστης παραπονιέται για τις συνθήκες που βιώνει στην Ελλάδα, αφού όπως λέει δεν του έχουν δώσει ένα… σπίτι να ζήσει και επιθυμεί να φύγει από τη χώρα μας και να ταξιδέψει σε μια άλλη χώρα η οποία θα του παράσχει δωρεάν οικία.

Δυστυχώς για εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς παράνομους μετανάστες αυτό είναι το ψεύτικο όνειρο και η μη εκπλήρωση του τους οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.

Τι μπορεί όμως να πράξει η Πολιτεία για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση μακροχρόνια;

Η λύση είναι απλή όσο και ακούγεται παράξενο, και δεν είναι άλλη από την ενημέρωση των πληθυσμών των χωρών από όπου προέρχονται οι μετανάστες για τις αληθινές συνθήκες που βιώνουν στην Ελλάδα οι μετανάστες και όχι αυτές που οι διακινητές τους υπόσχονται.

Μέσω μιας επικοινωνιακής εκστρατείας υπό την επίβλεψη της ΕΕ και της Ελλάδας οι κάτοικοι των χωρών προέλευσης των μεταναστών θα μπορέσουν να αντιληφθούν το μάταιο τα προσπάθειας τους και δεν θα τολμήσουν να δανειστούν ή να θυσιάσουν τις οικονομίες τους για ένα ταξίδι που δεν έχει θετική κατάληξη για αυτούς.

Πραγματικά το σκέφτηκε κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος αυτό ή απλά βυζαντινολογούμε;




Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καθόλου παράλογο το αίτημα του 15χρονου. Αυτά τους υπόσχονται και αυτά τους εξασφαλίζουν μόλις προσγειωθούν στην Ομόνοια, αφού περάσουν από μια φάση κάποιου βαθμού ταλαιπωρίας. Μετά ανοίγουν οι ουρανοί, και χεράτα με την αλληλέγγυα που θα τον περιμένει, γίνεται η εγκατάσταση σε διαμέρισμα μέσω ΑirBnB. I-phone στην κωλότσεπη με προεγκατεστημένη SIM, όλα πληρωμένα, νοίκι, κοινόχρηστα, λογαριασμοί, επίδομα 400 ευρώ το μήνα στη χειρότερη, επιπλέον επίδομα "Αλληλεγγύη", και τώρα με κάθε μωράκι που θα προκύψει 2.000 ευρώ. Have a great endless holiday in sunny Greece, dude.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ενα εξισου αξιοπεριεργο :

    "Χανουν" ΟΛΟΙ τα εγγραφα τους, αλλα ΟΥΔΕΙΣ το κινητο του!!!

    http://www.ksipnistere.com/2019/09/blog-post_518.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]