Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όσο υπάρχουν «νεόδουλοι», θα υπάρχουν και «νεοσουλτάνοι»...


Είχα καιρό ν' ακούσω κάτι θετικό για την Εξωτερική μας πολιτική, είναι αλήθεια, και κόντευα να πάθω παράκρουση απ' τις κραυγές του φασίστα γείτονα δίπλα μας, που κοιμάται κι ονειρεύεται πώς θα κάνει και την υπόλοιπη Κύπρο δικιά του, σαν ορεκτικό δηλαδή, πριν απ' το κύριο γεύμα του, την Ελλάδα.

- Αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει σε εκείνους, θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας... Οι Έλληνες φαίνεται να τρόμαξαν απ' τα 120 πλοία μας που συμμετείχαν στην άσκηση ''Γαλάζια Πατρίδα'' στο Αιγαίο. Μα εμείς δεν κάναμε την άσκηση εναντίον τους.‟

” Η Τουρκία είναι ένας στρατιωτικός λαός που θα κάνει ασκήσεις στις θάλασσές του... Τώρα ξύπνησαν οι Έλληνες και πραγματοποιούν ασκήσεις στα νησιά... Όμως εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, κάποιο φόβο... Είμαστε έτοιμοι πάντα... Όταν αυτοί απογειώνουν τα αεροσκάφη τους στο Αιγαίο, θα απογειώνονται και τα δικά μας... Ας δέσουμε τον γάιδαρό μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός...

Η είδηση, που πέρασε στα ψιλά, δεν ήταν κάτι συγκλονιστικό, αλλά με έκανε να αναθαρρήσω, γιατί την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική ΑΟΖ και τα σύνορά μας με τη Λιβύη, οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν άσκηση ετοιμότητας στη Γαύδο (κοντά στο ελικοδρόμιο προς Αϊ Γιάννη).

Το νησί είναι το ακροτελεύτιο άκρο των νοτίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης και η κυριαρχία μας επ' αυτού είχε αμφισβητηθεί όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά κι από τη Λιβύη του τότε συμμάχου της Μουαμάρ Καντάφι.

''Επιτέλους!..'', σκέφτηκα με ικανοποίηση, που έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διάβασα πως στη Βουλή κατατέθηκαν ήδη οι συμβάσεις για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων μας στο Ιόνιο, την Κρήτη και νοτίως της Γαύδου.


Την ίδια στιγμή, μαθαίνω, τα ''Ελληνικά Πετρέλαια'', η αμερικανική ''ExonMobil'', η γαλλική ''Total'' και η ισπανική ''Repsol'' ετοιμάζονται να ''πιάσουν δουλειά'', για να φέρουν στο φως, να εξορύξουν, τον υποθαλάσσιο πλούτο μας... Είναι μια αχτίδα φωτός, που γρήγορα χάνεται στις γκρίζες μου σκέψεις.

Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να μη μας αφήσουν να το κάνουμε και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τους εμποδίσει υπέρ μας. Η Αθήνα δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό απ' την επί χάρτου ''αλληλεγγύη'' των εταίρων της ΕΕ, που περιορίζονται στο να καταδικάζουν τις παρεκτροπές της, χωρίς να παίρνουν μέτρα εναντίον της, καθ' ότι η μεγάλη αγορά της εξακολουθεί να τους γοητεύει...

Η αντάρα της Κύπρου το '74 και το ''ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ'' Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων έχει, προφανώς, ατονίσει και γι' αυτό δεν πιέζει κανείς (Ελλάδα και Κύπρος) την Άγκυρα να κάνει πίσω στην υλοποίηση των σχεδίων της. Μας έχουν πάρει χαμπάρι, εντωμεταξύ, και οι ξένοι ότι προσαρμοζόμαστε εύκολα 'προς τας υποδείξεις' της Τουρκίας και λίγο θέλουμε απ' το να πάμε γονατιστοί στον ''σουλτάνο'' Ερντογάν και να του πούμε:

- ''Ήμαρτον, αφέντη, που δε γίναμε ακόμα υποτελείς σου για ν' αφήσουμε ανεμπόδιστα τα γεωτρύπανά σου να κάνουν τη δουλειά τους...

Ας το πάρουμε επί τέλους απόφαση, Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι. Όσο δεν απαντάμε στις καταιγιστικές σε βάρος μας προκλήσεις των Τούρκων, όσο επιβεβαιώνουμε ότι ''για να υπάρχει νεο-σουλτάνος, πρέπει να υπάρχουν νεό-δουλοι που τον αποδέχονται, που τον υπακούνε'', δε θα 'χουμε καμιά αξιοπρέπεια και θα είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του.

Δεν νοείται να προκαλούν οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι πως θα ανοίξουν - ''βάσει ιστορικών εγγράφων του 1571'', όπως λένε - τα Βαρώσια και την Αμμόχωστο, καθώς τα πρώτα ανήκουν στον Λαλά Μουσταφά ο οποίοςτα έδωσε στο ΕΒΚΑΦ [μουσουλμανικό ίδρυμα της Κύπρου, που ιδρύθηκε το 1750 και χειρίζεται τις δωρεές κτημάτων (βακούφια)], και να μην απαντούν οι Κύπριοι αδελφοί μας, παρά να περιμένουν την αγαθοεργό γείτονα να τα μοιράσει με δίκαιο τρόπο.

Κι είναι, στ' αλήθεια, κατάντια της κυβέρνησης Αναστασιάδη - αντί να αφουγκραστεί, αν όχι να στηρίξει αυτούς που χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Ελληνισμού στο νησί και τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας - να θέλει να τους εξαφανίσει από προσώπου γης κάνοντας αήθεις επιθέσεις σε βάρος τους.

Κατηγορεί εδώ και καιρό ο κ. Αναστασιάδης όσους αντιστέκονται στην πολιτική του πως είναι διχοτομιστές που σπέρνουν έχθρα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Πως είναι μειωμένης αντίληψης και έχουν διδακτορικό στη συκοφαντία. Πως πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, ''για να μην έχουν απήχηση αυτά που λένε οι κυβερνητικοί''.

Όμως, αλήθεια, αναρωτήθηκε, ποτέ του, μήπως είναι οι δικές του κινήσεις που αφήνουν ανεμπόδιστη την Τουρκία να μετατρέψει τη Β. Κύπρο - σε πρώτη φάση - σε τουρκικό προτεκτοράτο, πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της κατάκτησης και της υπόλοιπης;

Τα πάντα δείχνουν να είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένα από τους Τούρκους και οι δικοί μας, Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριοι, περιμένουν σαν ''νεό-δουλοι'' να υποδεχτούν τον ''νεο-σουλτάνο'', για να του δώσουν σαν δώρο πολύτιμο τις περγαμηνές παραχώρησης κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Δε χρειάζεται να επιστρατεύσω τη μυθιστορηματική φαντασία μου, γιατί είναι όλα προβλέψιμα, επαναλαμβανόμενα και καθαρά. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην ΑΟΖ της Κύπρου, για να δοκιμάσουν τις αντοχές της, να δουν τις αντιδράσεις της και να διαμορφώσουν ανάλογα τις κινήσεις που σχεδιάζουν.

Και επειδή οι αντιδράσεις του πολιτικού προσωπικού της είναι από χλιαρές έως ανύπαρκτες, θα κοιτάξουν να επισπεύσουν τη δεύτερη φάση γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο. Ετοιμάζονται, μ' άλλα λόγια, να προελάσουν στην νεκρή ζώνη και να εποικίσουν την Αμμόχωστο.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα καθησυχάσει - όπως το συνηθίζει - Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους, δίνοντας τον τόνο της ψυχραιμίας απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων, για να υποχωρήσει γρήγορα στις απαιτήσεις τους που τις έχει υπόψη του ήδη: Διαπραγματεύσεις - Όροι αναφοράς - Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το παλιό όνειρο της Τουρκίας, που έγινε τώρα Κυπριακό - ποιος να το 'λεγε, αλήθεια - θα πραγματοποιηθεί σύντομα, δυστυχώς, και γι' αυτό μπορούν να χαίρονται από τώρα οι θιασώτες του σχεδίου Ανάν σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι καιρός να πάψουμε να έχουμε ψευδαισθήσεις και να ονειρευόμαστε να φανεί στην Κύπρο ένας νέος Τάσος Παπαδόπουλος που θα πει για δεύτερη φορά ''ΟΧΙ''.

Οι κυβερνώντες εκεί - με τη σύμφωνη γνώμη των δικών μας - είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν ως ηττημένοι για δεύτερη φορά. Θέλουν, λέει, να διασφαλίσουν το ''καλό κλίμα'' με την Τουρκία, κι ας έχει αυτή αγκυροβολημένα τα πολεμικά και ερευνητικά σκάφη της εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι έτοιμοι να αποδεχθούν τους όρους της, δυστυχώς, επιζητώντας συμβιβασμό με τον νέο ''Αττίλα'', που τους ζητά να παραχωρήσουν εδάφη της πατρίδας τους.

Τα κλαψουρίσματα και οι συγγνώμες ήταν τα προκαταρκτικά. Κι αυτό φάνηκε περίτρανα στο επεισόδιο με τον 16χρονο Κύπριο απ' την ηρωομάνα ''Λύση'' της Αμμοχώστου, που υπέστειλε για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια την τουρκική σημαία απ' τον κατοχικό ιστό της αυλής του σχολείου των γονιών και των παππούδων του, οι οποίοι έφυγαν πρόσφυγες και κατατρεγμένοι στην ελεύθερη Κύπρο το '74 αφήνοντας πίσω τους την καρδιά και τα υπάρχοντά τους.

Κι όμως!.. Αντί να επαινεθεί η πράξη του αυτή, που παρέπεμπε σε αντίστοιχες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, καταδικάστηκε απερίφραστα από τους εκεί κυβερνώντες, που λίγο έλειψε να ζητήσουν και συγγνώμη απ' τους κατακτητές. Κι όχι μόνο αυτό. Απαίτησαν να συλληφθεί ο έφηβος για την πράξη του, υιοθετώντας αναίσχυντα το αιτιολογικό του εντάλματος σύλληψης που έβγαλαν οι Τούρκοι (με μπροστάρηδες τους Γκρίζους Λύκους) για τη σύλληψή του.

Ναι, η Κύπρος είναι έτοιμη να συμβιβαστεί ηττημένη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ''νεο-σουλτάνο'' Ερντογάν, όπως είχε κάνει και η Ελλάδα στις Πρέσπες θυσιάζοντας το όνομα της Μακεδονίας και προσφέροντας ''μακεδονική'' γλώσσα και εθνότητα στους Σλαβοβούλγαρους Σκοπιανούς.

Όπως θα κάνει στο Καστελόριζο αύριο και τη Θράκη μεθαύριο... Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριοι προετοιμάζονται και προσανατολίζονται (με υποδείξεις, πιθανόν, τρίτων), για να δεχτούν το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων: το μοίρασμα στα δύο των χρυσοφόρων κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Κύπρο, την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων, τις τουρκικές εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο.

Ετοιμάζονται να δεχτούν τηΔιζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που ήταν μέχρι πρότινος απευκτέα, γιατί προϋποθέτει τουρκική διοίκηση με τουρκικό φέσι, για εξισορρόπηση της ελληνοκυπριακής... Η εθνική απονεύρωση δεν έχει σταματημό ούτε έλεος!.. Το αίμα των ηρώων Ελλάδας και Κύπρου πήγε, όπως φαίνεται, χαμένο.

Οι απάτριδες των δυο πατρίδων μπορούν να πανηγυρίσουν από τώρα. Η δήλωση-ομολογία Βαρβιτσιώτη περί στρατιωτικής αδυναμίας μας έναντι της Τουρκίας (''Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διεθνή διπλωματία και το δίκαιο, γιατί δεν αρκούν πάντοτε τα κανόνια, τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα και, δυστυχώς, δεν είναι πάντοτε στο δικό μας όφελος οι αριθμητικοί συσχετισμοί'')είναι αποκαλυπτική της στρατιωτικής αδυναμίας μας ή της εθνικά επικίνδυνης ως μηδενιστικά ηττοπαθούς αντίληψης των κυβερνώντων ότι η Ελλάδα δεν έχει αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύ!..

Είναι αποδεδειγμένο πλέον και ξεκάθαρο ότι η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ ''πατάει'' στα δουλοπρεπή χνάρια της προηγούμενης των εθνομηδενιστών που μας κυβερνούσαν, αφού ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης ομολόγησε το ανομολόγητο!..

Εμφάνισε σε δημόσια συζήτηση (24-9-'19)τη διεθνή διπλωματία και το διεθνές δίκαιο ως υποκατάστατα της στρατιωτικής ισχύος της χώρας προετοιμάζοντάς μας για τη συνθηκολόγηση ήττας που θα ακολουθήσει - κατά τα πρότυπα της ''συμφωνίας των Πρεσπών'' (την οποία αποδέχονται πλέον οι κυβερνητικοί ως αναγκαίο κακό) - με την Τουρκία, για να επιβεβαιωθεί περίτραναότι ''όσο υπάρχουν 'νεό-δουλοι', θα υπάρχει και 'νεο-σουλτάνος', που θα απαιτεί γη και ύδωρ απ' τα ''γιουσουφάκια'' του...

''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]