Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας επιστρέφει στα Σκόπια


Θυμάστε τις αγκαλιές και τα φιλιά του Ζάεφ με τον Τσίπρα (φωτογραφία); Την κόκκινη γραβάτα που του χάρισε στις Πρέσπες (και που τη φόρεσε στο Ζάππειο, με τον Πάνο Καμμένο να του διορθώνει τον… κόμπο);

Θυμάστε όλες αυτές τις φιέστες που έγιναν σε Αθήνα και Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Εάν εσείς τις ξεχάσατε ή θέλετε να τις ξεχάσετε, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιστρέφει στα Σκόπια λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας, λέγοντας μάλιστα στον κ. Ζάεφ ότι αυτός δεν θα υπέγραφε τέτοια συμφωνία.


Μετά, λοιπόν, την τελευταία του επίσκεψη στα Σκόπια τον περασμένο Απρίλιο για την επισφράγιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία συνοδεύτηκε από ένα σόου εντυπωσιασμού, «στολισμένο» με selfies, αγκαλιές και δηλώσεις περί παντοτινής φιλίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη γείτονα την προσεχή εβδομάδα ώστε να συναντήσει ξανά τον καλό του φίλο Ζόραν Ζάεφ.

Οι Τσίπρας και Ζάεφ θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν την 1η Οκτωβρίου για τα οφέλη της Συμφωνίας σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist».
Το συνέδριο θα έχει τίτλο «Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια: Ενισχύοντας το μομέντουμ για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση».
Στο συνέδριο θα συμμετέχει και γνωστός ο Μάρτιν Σουλτς.

Το Βήμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συνέδριο του Economist; Λοιπόν, το δίχως άλλο, συνεχίζει να κυβερνά λέμε, επεισόδιο Νο 2. Στο 1ο επεισόδιο πριν από πέντε μέρες, είχε πεταχτεί μέχρι το Βατικανό για συνάντηση (μίας ώρας παρακαλώ) με τον ποντίφηκα. Συζήτησαν "τη διαφορά των πολιτικών που θέλουν να αλλάξουν το κόσμο, από αυτούς που τον διχάζουν" και ο ποντίφηξ του έκανε γραπτή αφιέρωση στίχους του Βιργίλιου από την Αινειάδα.

    Αξίζει εδώ να προσέξουμε τον συμβολισμό. Ο Αινείας έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο στο πλευρό των Τρώων. Μετά την άλωση της Τροίας, έφυγε από τη Τροία και μετά από πολλές περιπέτειες οι απόγονοί του ίδρυσαν τη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς τη Ρώμη μια καταιγίδα ξεβράζει αυτόν και τους συντρόφους του στη Καρχηδόνα. Και αυτός παρηγορεί τους συντρόφους του με την φράση «Durate, et vosmet rebus servate secundis”, δηλαδή «Κάνετε υπομονή και κοιτάτε εμπρός: Καλύτερες μας περιμένουν μέρες». Ο Αλέξης ευχαρίστησε τον ποντίφικα "για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό και για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο (αλλά και στη Μυτιλήνη, ας μην ξεχνάμε) τις δύσκολες εκείνες στιγμές".

    Δύο το κρατούμενο. Θα κρατάμε λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]