Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση στα Σκόπια χρησιμοποιεί το όνομα "Μακεδονία"


Οι μονομερείς παραβιάσεις των Σκοπίων επί της συμφωνίας των Πρεσπών είναι συνεχείς, αλλά η κυβέρνηση των Αθηνών δεν βλέπει και δεν ακούει...

H Συμφωνία των Πρεσπών είναι κάκιστη και το ξέρουμε όπως επίσης είναι γνωστό πως η νυν ελληνική κυβέρνηση θα την τηρήσει καθώς όπως αναφέρει, δεν μπορεί να μην τηρήσει μια διεθνή κυρωμένη συμφωνία.

Τι γίνεται όμως όταν αυτή δεν τηρείται από την άλλη πλευρά; Απλά καταγγέλλεται και πρέπει να ακυρωθεί.

Η επίσημη ονομασία του κυβερνώντος κόμματος στα Σκόπια, παραμένει «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας» (Socijaldemokratski Sojuz na Makedonija) με το αντίστοιχο αρκτικόλεξο (SDSM) (βλ. φωτό στο τέλος).

Αν και στην επίσημη ιστοσελίδα και στους λογαριασμούς του κόμματος στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρεται πως πρόκειται για πολιτικό κόμμα της «Βόρειας Μακεδονίας», η επίσημη ονομασία δεν έχει προσαρμοστεί σε «Socijaldemokratski Sojuz na Северна Македонија».


Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, φορείς, θεσμικά όργανα και ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό, υποχρεούνται να αλλάξουν την ονομασία τους και όπου αναφέρεται ότι αποτελούν όργανα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», πρέπει αυτό να μετατραπεί σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, δεν προχώρησε στην επίσημη μετονομασία του ως όφειλε.

Εμείς υπενθυμίζουμε πως όταν μια συμφωνία παραβιάζεται, τότε μπορεί και να ακυρωθεί...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, δεν προχώρησε στην επίσημη μετονομασία του ως όφειλε."


    Θα προσθεσουν ενα C και θα το μετονομασουν σε SDSCMakedonia.

    Μετα τι θα' πουνε οι ξεφτιλες πολιτικαντηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]