Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα


Ο Τσακαλώτος δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ιδίως για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλέον οι μάχες έχουν ανάψει. Ο Ευκλείδης εκπροσωπεί τις τάσεις που δεν στοιχίζονται υποχρεωτικά γύρω από τον πρόεδρο ενώ δεν διστάζει πολλές φορές να τα βάλει με την κυρίαρχη κομματική άποψη. Με την αυτοκριτική που διατύπωσε για την κατάσταση της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλλε απλώς κατά της Ακριβοπούλου και του Καψώχα, οι οποίοι και απάντησαν με χολερικού τύπου δηλώσεις, αλλά στόχευε πιο ψηλά.

Άλλωστε η κόντρα του Τσακαλώτου με τον Νίκο Παππά, που επί Τσίπρα ήταν ο βασικός κυβερνητικός βραχίονας στα μέσα ενημέρωσης, είναι γνωστή σε όλους.
Ο Τσακαλώτος χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ΕΡΤ θέλησε να καταδείξει ότι το σύστημα εξουσίας που είχε δημιουργηθεί πέριξ του Μαξίμου προκάλεσε τη μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν ξεχνά το φιάσκο με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τις συναντήσεις και τα γεύματα του Παππά με τους επίδοξους καναλάρχες πότε στον Πειραιά και πότε στη Θεσσαλονίκη και βέβαια την προσπάθεια των «προεδρικών» να βάλουν στο μιντιακό παιχνίδι τον Καλογρίτσα με τα δανεικά βοσκοτόπια. Η διαπλοκή στο μεγαλείο της.


Αυτά ήθελε να καταδείξει ο Τσακαλώτος και είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίστηκε τα μέσα ενημέρωσης και ιδίως την ΕΡΤ δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στις ενστάσεις του συντρόφου τους. Μόνο ο Πολάκης βγήκε στο facebook και με τους γνωστούς του τσαμπουκάδες κατάφερε να διώξει αρκετούς ακόμη ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλούς άλλους να αισθανθούν ότι ορθώς έπραξαν που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Ειδικά η «απειλή» του Πολάκη ότι «θα ξανάρθουν» έβαλε τις πρώτες βάσεις για την οκταετία Μητσοτάκη, πριν καν συμπληρωθούν τρεις μήνες από τη νίκη της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές.

Το έργο το έχουμε δει και στο παρελθόν. Η ήττα φέρνει γκρίνιες, ιδίως όταν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε θολά νερά, μεταξύ «πασοκοποίησης» και έξαλλης Αριστεράς. Στην Κουμουνδούρου είναι μία ωραία ατμόσφαιρα και, όπως φαίνεται, στον δρόμο για τον μετασχηματισμό του κόμματος θα δούμε πολλά ακόμη επεισόδια…

Η αγορά ετοιμάζεται για αναπτυξιακού μπουμ

Η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων που εκδηλώνεται τους τελευταίους μήνες δημιουργεί τις συνθήκες για την επενδυτική επανεκκίνηση της χώρας. Η οικοδομή συνδέεται με δεκάδες κλάδους και επαγγέλματα και η αύξηση της δραστηριότητας προκαλεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα και η αναστολή του φόρου υπεραξίας και του ΦΠΑ στην οικοδομή.

Γνωρίζει ότι η κτηματαγορά μπορεί να δώσει το σήμα της ισχυρής ανάπτυξης προσελκύοντας κεφάλαια και δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Αυτό που αναμένει τώρα η αγορά είναι να ανοίξει η τραπεζική αγορά.

Να μπορούν να χρηματοδοτηθούν επαγγελματίες της οικοδομής προκειμένου να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στον χώρο της πρώτης αλλά και της παραθεριστικής κατοικίας. Το επόμενο καθοριστικό βήμα είναι να ξεκινήσουν οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων, όχι με τις ακρότητες του παρελθόντος όταν οι τράπεζες έδιναν το 100% της αξίας του ακινήτου και μπόνους «επισκευαστικό», αλλά με ένα όριο γύρω στο 70% της κατοικίας.

Οι κουτοπονηριές με το κοινωνικό μέρισμα

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Τσίπρας λίγο πριν από τις ευρωεκλογές άνοιξε τα ταμεία του κράτους και μοίραζε χρήμα, προκειμένου να περιορίσει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το επίδομα στους συνταξιούχους αντί να δοθεί στο τέλος του έτους (με βάση την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού), όπως γινόταν από το 2016 έως το 2018, εκταμιεύθηκε ως «δώρο Πάσχα» προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δελεάσει τους συνταξιούχους. Τώρα η Κουμουνδούρου αρχίζει τις κουτοπονηριές με το μέρισμα υποστηρίζοντας ότι εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έδινε και δεύτερο βοήθημα στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών.

Τα μερίσματα δίδονταν στο τέλος του έτους και όχι το Πάσχα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να εξαγοράσει ψήφους και άδειασε τα ταμεία. Το ωραίο είναι ότι εάν συνεχισθεί η καλή πορεία των εσόδων που έχει καταγραφεί το τελευταίο δίμηνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να βρει τρόπο να δώσει μέρισμα και τα Χριστούγεννα προκαλώντας βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ…

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]