Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυρία Κεραμέως είμαστε τελικά Έθνος ανάδελφο;


Ο Χρήστος Σαρτζετάκης διατέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πενταετία 1985-1990! Ήταν ανώτατος δικαστικός, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο ανακριτής που χειρίστηκε υποδειγματικά και με θάρρος την υπόθεση της δολοφονίας του Βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, παρά τις πολιτικές και δικαστικές πιέσεις που δέχτηκε! Αλλά και για τη φράση του: “Είμαστε Έθνος ανάδελφον”!

Τότε, γι΄ αυτήν την φράση του – διαπίστωση προ 30ετίας, λοιδορήθηκε από πολλούς “προοδευτικούς” αριστερούς και δεξιούς, σήμερα του “Δημοκρατικού Τόξου”!

Αλλά αυτή η φράση, περιέκλειε όλα εκείνα τα πρωτόγνωρα, τα πρωτοφανή που θα βιώναμε στην πολιτική ζωή του Τόπου μας!

Γιατί αλήθεια, σε αυτήν την χώρα υπάρχει η απόλυτη ταύτιση απόψεων – αφού δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ιδεολογίας – από όλα τα κόμματα! Όλοι είναι ίδιοι, αριστεροί, δεξιοί, σοσιαλιστές, κομμουνιστές κτλ. Ότι δεν κάνει το ένα κόμμα ως κυβέρνηση σήμερα, το αφήνει να το κάνει το επόμενο κόμμα μόλις γίνει Εξουσία! Δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, αφού είναι υποταγμένοι στη ΝΤΠ και είναι όργανα της εξάπλωσης στον Πλανήτη της Παγκοσμιοποίησης! Πού σε αυτήν συμμετέχουν οι πάντες, ακόμη και η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας!

Έλληνες χωρίς εθνικότητα και θρησκεία…


Τελευταία τρανταχτή απόδειξη η εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, της κυβερνήσεως της ΝΔ, που κάποιοι εθελοτυφλούν και πιστεύουν ακόμη, πως η ΝΔ είναι εκείνο το πάλαι ποτέ κόμμα, της προάσπισης της θρησκείας του Έθνους μας! Η κ. Κεραμέως λοιπόν, υλοποιεί την απόφαση της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) και έτσι από τούδε και στο εξής δεν θα αναγράφεται στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η ιθαγένεια και το θρήσκευμα!

Έτσι η κ. Κεραμέως – η συμμετέχουσα στην τελευταία λέσχη Μπίλντερμπεργκ, αν σας λέει κάτι αυτό – είπε με στόμφο, εκφράζουσα απόλυτα την ΝΤΠ, την Παγκοσμιοποίηση και την Πανθρησκεία, που προωθείται από σκοτεινούς κύκλους, όχι μόνο πολιτικούς:

«Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

Εν προκειμένω κρίθηκε (σ.σ. ρωτήθηκε ο λαός μας;), ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τιε εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου»!

Λόγια, παχιά λόγια! Αποφασίζουν αυτοί για μας, χωρίς εμάς! Μήπως άλλωστε είναι η πρώτη φορά; Μήπως κάποιοι κάνουν κτήμα τους την Εξουσία με ατέλειωτα προεκλογικά ψεύδη και στην πορεία ανερυθρίαστα μας επιβάλουν τα θέλω τους, που απέκρυψαν από το λαό;

Βέβαια σε μας, δεν προκαλεί εντύπωση, πως αυτό που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ!

Είπαμε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ίδιο νόμισμα δυο διαφορετικών (;;;) όψεων!

Άλλωστε, το ίδιο δεν έπραξαν και με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών;

Η ΝΔ δεν συμμετείχε σε όλα τα πανεθνικά συλλαλητήρια, όπου ο σκοπός αυτών των συλλαλητηρίων ήταν η ακύρωση της επαίσχυντης αυτής διμερής Συμφωνίας;

Και μετά τις εκλογές, όχι μόνο λέγουν πως θα προσπαθήσουν απλά να επιφέρουν βελτιώσεις σε μια Συμφωνία, η οποία έχει παραβιαστεί από τη γείτονα χώρα σε όλα της τα σημεία, αλλά σήμερα μας αποκαλύπτουν ότι θα την τιμήσουν!

Έτσι εύλογα, ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ τους όψιμους Μακεδονομάχους της ΝΔ!

Η ίδια κομματική ταύτιση και στην απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες…

Αλλά ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, πολλά παραδείγματα μπορούμε να βρούμε της απόλυτης σύμπλευσης των δυο κομμάτων Εξουσίας, σήμερα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και τότε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε αντεθνικές και αντιχριστιανικές αποφάσεις! Τρανταχτότερο παράδειγμα από όλα, η απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων!

Το 2001 λοιπόν, ξέσπασε μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, όταν η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε, κατόπιν υποδείξεως της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (σ.σ. τι είπατε δεν άκουσα;), η οποία, ενώ είχε συσταθεί λίγα χρόνια πριν, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά γι' αυτό το θέμα προξενώντας πολιτικά ερωτηματικά - να αφαιρέσει την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αντιτάχθηκε σθεναρά στην απόφαση ισχυριζόμενος ότι προστάχθηκε “από νέο-διανοούμενους που θέλουν τον θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας μας”!

Οργάνωσε δύο μαζικά συλλαλητήρια (λαοσυνάξεις) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μαζί με πολλούς επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος! Η στάση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αρμόδιου Υπουργού Μιχάλη Σταθόπουλου, βρήκε λίγους ζωηρούς υποστηρικτές μέσα στο κόμμα του και ακόμα λιγότερους στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής υπέγραψε σε μία συλλογή υπογραφών, που οργανώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδας και καλούσε σε δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο, η αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ακόμα και σε εθελοντική βάση, όπως ζήτησε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος κρίθηκε αντισυνταγματική από τα ελληνικά δικαστήρια!

Το θέμα δεν ανακινήθηκε ξανά, ούτε όταν Πρωθυπουργός έγινε ο Κώστας Καραμανλής, παρά τη θέση του και τη δέσμευσή του στην αντιπολίτευση υπέρ της διεξαγωγής εθνικού δημοψηφίσματος για την υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή (Βικιπαίδεια)!

Η “Σαμαρική” Νίκη Κεραμέως…

Επανερχόμενοι όμως στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως!

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015!. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ! Από τον Νοέμβριο του 2016 ήταν τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β1΄ Βόρειου Τομέα των Αθηνών!

Στις 9 Ιουλίου διορίστηκε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Τα παραπάνω μας είναι γνωστά!

Ωστόσο, αυτό που πιθανώς δεν γνωρίζετε, είναι ότι η κ. Νίκη Κεραμέως ανήκε στο πολιτικό στρατόπεδο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Όπως και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης! Όπως και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας! Όπως κι άλλοι Υπουργοί και Βουλευτές της ΝΔ, που υποστηρίχτηκαν σφόδρα από ψηφοφόρους της ΝΔ κατόπιν της εντολής – επιθυμίας του Αντώνη Σαμαρά!

Σήμερα όμως – έτσι λένε κάποιες κακές γλώσσες στη ΝΔ – που έγινε Υπουργός η κ. Κεραμέως “πρόδωσε” τον Αντώνη Σαμαρά και έστειλε στον Καιάδα τις προεκλογικές δεσμεύσεις της! Υποστηρίζοντας και εφαρμόζοντας την απόφαση της ΑΔΑΕ για το θρήσκευμα και την ιθαγένεια στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης! Απόφαση στην οποία - εξ όσων γνωρίζουμε – είναι απέναντι ο Αντώνης Σαμαράς!

Αλλά, μήπως κι ο Άδωνις Γεωργιάδης “πρόδωσε” τον πρώην Πρωθυπουργό, στον οποίο οφείλει την πολιτική του ενηλικίωση στη ΝΔ; Στον οποίο οφείλει τα υπουργιλίκια και τον ορισμό του ως Αντιπρόεδρος του κόμματος;

Από τη στιγμή, που γίνεται μέγας υποστηριχτής της θεωρίας Κυριάκου Μητσοτάκη περί του: “Θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών”! Όταν ο πρώην Πρωθυπουργός έχει κατά νου να σηκώσει μπαϊράκι στο κόμμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το “μεταναστευτικό” και για τα Ελληνοτουρκικά! Δηλαδή για θέματα, που έχει μεγάλο πλεονέκτημα στη ΝΔ, αλλά και στην ελληνική Κοινωνία! Το ζήτημα είναι αν τελικά θα το τολμήσει ο Αντώνης Σαμαράς! Κι αν το τολμήσει, πόσοι “δικοί” του θα ακολουθήσουν! Βλέπετε το 1993 απαιτείτο ένας Βουλευτής! Σήμερα απαιτούνται οκτώ! Τι λέτε, κομματάκι δύσκολο; Οψόμεθα!

Να περιμένουμε “αντάρτικο” Σαμαρά;

Δύσκολο γιατί, αν ο Αντώνης Σαμαράς εκφράσει “φωναχτά” τα θέλω της ψυχής του και σε μια άτυπη ρεβάνς της πρόωρης “ανατροπής” του από το Μαξίμου – από “φίλους” του, του εσωτερικού και του εξωτερικού – θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις του παρελθόντος! Κυρίως του εξωτερικού!

Δύσκολο γιατί, στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλες συμμαχίες, οι οποίες δεν τον θέλουν να υπάρχει ως πολιτικό ενεργό πρόσωπο!

Η επιμονή του, να πάει μέχρι το τέλος τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το θέμα της Novartis, έχει βάλει απέναντί του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο!

Αφού ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θέλει “αίμα στην αρένα”, προκειμένου να μακροημερεύσει (Όσο περισσότερο γίνεται. Τουλάχιστον κάτι περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά) και ο ΠτΔ “επιβάλλεται” να τα έχει καλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Αλέξη Τσίπρα, μήπως και του δώσουν και την επόμενη 5ετία! Άλλωστε στην ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ήδη την ψήφο του στον Προκόπη Παυλόπουλο! Στον καλό ΠτΔ, όπως είπε!

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι φίλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο! Κάτι σαν το alter ego του! Έτσι τουλάχιστον λένε καλές και αξιόπιστες πηγές μας!

Γι΄ αυτό θα λέγαμε στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εάν υπάρχει κατά νου περίπτωση 1% για “ρήξη και ανατροπή”, να τα ζυγιάσει καλά τα πράγματα!

Οι συμμαχίες είναι ισχυρές και δεν συγχωρούν λάθη!

Παναγιώτης Αποστόλου
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]