Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής...


Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Σηκώθηκε μέγας κουρνιαχτός από την απόφαση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, να ονομάσει το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, χαρτοφυλάκιο του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Πρωταγωνιστές οι γνωστοί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, οι υπάλληλοι του Σόρος, διάφοροι ευαισθητούληδες της αριστεράς και της… προόδου και οι υπέρμαχοι του πολιτικού καθωσπρεπισμού.

Ενοχλήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι, μ΄ αυτήν την απλή ονομασία ενός χαρτοφυλακίου, η Ευρώπη δείχνει το… ακροδεξιό της πρόσωπο και στρέφεται εναντίον των μεταναστών. Ειπώθηκαν και άλλες ανοησίες από τους politically correct!

Η ίδια η Πρόεδρος της Κομισιόν, με επιστολή της σε μεγάλες εφημερίδες, βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

-«Για μένα ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι ένας πολιτικά φορτισμένος όρος. Αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να μας απομακρύνουν από την γλώσσα μας: αποτελεί μέρος του ποιοι είμαστε».

-«Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας σε όλες τις μορφές και τις διαστάσεις του και πρέπει να τον διαφυλάξουμε, να τον προστατεύσουμε και να τον καλλιεργούμε συνεχώς.»

-«Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής ήρθε μέσα από πολλές θυσίες και με υψηλό τίμημα. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένος. Η απόδειξη αυτού είναι το γεγονός πως ο τρόπος ζωής μας αμφισβητείται καθημερινά – τόσο από τους αντιευρωπαίους στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από τους έξω».

Ποιος διαφωνεί μ΄ αυτά;


Προφανώς και υπάρχει «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» και αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει αφ’ ενός να είναι υπερήφανη για αυτόν τον τρόπο ζωής και αφ΄ ετέρου να συνεχίζει να τον προάγει και να τον υπερασπίζεται.

Γιατί αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής ήταν που, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, εξασφάλισε την μακροβιότερη περίοδο ευημερίας και ειρήνης.

Αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής στάθηκε αντιμέτωπος στην λαίλαπα των αυταρχικών καθεστώτων του φασισμού και του κομμουνισμού.

Αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος θεμελίωσε το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος.

Αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής υπερασπίζεται την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινοβουλευτική δημοκρατία των ίσων ευκαιριών.

Αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής ανθίσταται, ακόμη, στην… ομογενοποίηση και την ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης.

Αυτόν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής ονειρεύονται τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών, παρανόμων και νομίμων! Αναρωτηθήκατε ποτέ άραγε γιατί όλοι αυτοί θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη και δεν αναζητούν άλλους προορισμούς, για παράδειγμα, στη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία ή την Σαουδική Αραβία; Γιατί, σώνει και καλά να έρθουν στην Ευρώπη;

Ναι, λοιπόν, αναμφίβολα υπάρχει ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Και όπως, εύστοχα, επισημαίνει η νέα Πρόεδρος της ΕΕ, αυτός ο τρόπος ζωής κινδυνεύει άμεσα και κινδυνεύει σοβαρά τόσο από εσωτερικές, όσο και εξωτερικές δυνάμεις.

Όσοι τον αμφισβητούν ή υποβαθμίζουν τον κίνδυνο αυτό, απλώς, εθελοτυφλούν!

Προφανώς και αυτός ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν είναι τέλειος, αλλά είναι ό,τι καλύτερο δοκιμάστηκε στην Ευρώπη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αξίζει να τον διασώσουμε και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωσή του.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]