Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιράν: Θέση υπέρ των Χούτι πήρε ο Ροχανί


Στην «αντεπίθεση» πέρασε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, με αφορμή την επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, αναφέροντας πως οι πρόσφατες επιθέσεις με drone αποτελούν «ανταποδοτικό τέλος του λαού της Υεμένης που αποτελεί καθημερινό στόχο βομβαρδισμών από τη Σαουδική Αραβία», μιλώντας μετά την τριμερή συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Βλάντιμιρ Πούτιν στην Τεχεράνη.

Νωρίτερα, ο υπό σαουδαραβική ηγεσία συνασπισμός που πολεμά τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη ανέφερε ότι οι επιθέσεις διαπράχθηκαν με όπλα ιρανικής κατασκευής.

«Ο λαός της Υεμένης ασκεί το νόμιμο δικαίωμά του στην άμυνα... Η Υεμένη είναι στόχος καθημερινών βομβαρδισμών (...) Ο λαός ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει. Το μόνο που κάνουν είναι να αμύνονται», είπε ο Ροχανί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Ρωσίας για το ζήτημα της Συρίας.

Οι Χούτι, που στηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στη Σ. Αραβία.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]