Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Patriot τέλος για την Τουρκία


Η Ουάσινγκτον απέσυρε την προσφορά και ανοίγει η "ψαλίδα" μεταξύ ΗΠΑ - Τουρκίας

Η διοίκηση Τραμπ ακύρωσε αμέσως την προσφορά πώλησης Patriot στην Τουρκία, ύψους 3,5 δις δολαρίων, αμέσως μετά από την παραλαβή των S-400 από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Al-Monitror που δημοσιεύει την είδηση, “η κίνηση αυτή από οποιοδήποτε ελιγμό θα της επέτρεπε να παραμείνει ευθυγραμμισμένη με το ΝΑΤΟ”.

“Είχαμε ενημερώσει την Τουρκία ότι η τελευταία μας προσφορά για τους Patriot θα αποσυρθεί εάν παραλάβουν το σύστημα S-400″, ανέφερε πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Al-Monitor. “Η προσφορά μας για τους Patriot αποσύρθηκε.”


Σε συνέντευξη Τύπου, πέντε ημέρες μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Άμυνας David Trachtenberg είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Άγκυρα να να κλείσει συμφωνία για τους Patriot. Λίγες ημέρες μετά παραιτήθηκε.

“Προσφέραμε τους Patriot στην Τουρκία πολλές φορές”,είχε δηλώσει ο Trachtenberg .

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εγκρίνει την πώληση των Patriot τον Δεκέμβριο.

Η απόφαση για απόσυρση της προσφοράς για τους Patriot, είναι το δεύτερο μέτρο που λαμβάνει η Ουάσινγκτον εναντίον της Άγκυρας, μετά από την ανακοίνωση της αποβολής από το πρόγραμμα F-35. Ωστόσο κυρώσεις ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]