Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακύρωση αμυντικού συστήματος από τις ΗΠΑ


Την ακύρωση αμυντικού συστήματος ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο παρουσίαζε δεκάδες τεχνικά προβλήματα, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ακυρώνοντας την προϋπάρχουσα σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία Boeing. Η κίνηση στοχεύει εν μέρει στην εξέταση νέων προσεγγίσεων για την πυραυλική άμυνα της χώρας, λόγω της ταχείας παγκόσμιας τεχνολογικής ανάπτυξης, ωστόσο ο αναγγελθείς λόγος για την ακύρωση της σύμβασης ήταν τα σχεδιαστικά προβλήματα του έργου, τα οποία θεωρήθηκαν είτε αδιόρθωτα είτε πολύ δαπανηρά για να διορθωθούν.

Πέρα από τις άμεσες ανησυχίες του για το αντιπυραυλικό σύστημα, το Πεντάγωνο εξετάζει πλέον το σενάριο σχεδιασμού ενός πιο σύγχρονου αμυντικού συστήματος εναντίον βαλλιστικών πυραύλων διηπειρωτικής εμβέλειας, όπως εκείνους που φιλοδοξεί να αναπτύξει η Βόρεια Κορέα, καθώς και άλλων νεοεμφανιζόμενων ειδών πυραύλων. Μια ένδειξη αυτής της ευρύτερης ανησυχίας υπήρξε η χθεσινή δήλωση του Πενταγώνου, ότι ενδιαφέρεται να προσκαλέσει την ευρύτερη αμυντική βιομηχανία, έτσι ώστε να αναπτύξει «νέο σύστημα επόμενης γενιάς» – υπαινισσόμενο πως αναζητεί όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον των πυραύλων αιχμής που αναπτύσσονται από την Κίνα και τη Ρωσία.


Το Πεντάγωνο διαθέτει σήμερα 44 αντιπυραυλικά συστήματα, βασισμένα κυρίως στην Αλάσκα. Το καθένα από αυτά έχει σχεδιαστεί ώστε να εκτοξεύεται από ένα υπόγειο σιλό και να απελευθερώνει συσκευή η οποία συγκρούεται με τον επιθετικό πύραυλο και τον καταστρέφει. Παρότι τα αμυντικά αυτά συστήματα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα σε πραγματική μάχη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]