Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στις 27 Αυγούστου


Επίσκεψη στη Ρωσία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 27 Αυγούστου προκειμένου να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας, λίγες ώρες μετά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Η συνάντηση των δύο θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συζητήσει τις εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να «εντείνουν τις κοινές προσπάθειές τους» στην επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, όπου ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα συριακός στρατός προωθείται απέναντι στους τζιχαντιστές και τους αντάρτες, ανέφερε το Κρεμλίνο.


Η συνδιάλεξη πραγματοποιήθηκε καθώς η προώθηση του συριακού στρατού, που περικύκλωσε την Παρασκευή ένα παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλεί φόβους για εντάσεις επί του πεδίου ανάμεσα στη Μόσχα, που υποστηρίζει το καθεστώς, και την Άγκυρα, που υποστηρίζει τους αντάρτες.

Οι δύο αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να «εντείνουν τις κοινές προσπάθειες με σκοπό την εκκαθάριση της τρομοκρατικής απειλής», ανέφερε σε ανακοίνωση το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πούτιν, ο Ερντογάν είπε πως «οι παραβιάσεις από το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ και οι επιθέσεις του άνοιξαν τον δρόμο σε μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]