Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Συνεχίζουμε τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο με την ίδια αποφασιστικότητα


"Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και στην περιοχή με την ίδια αποφασιστικότητα που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον "πρωθυπουργό" του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

"Χτες, χύνοντας το αίμα Τουρκοκυπρίων προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του νησιού, σήμερα με πολιτικές και οικονομικές επιθέσεις προωθούν τους ίδιους σκοπούς", είπε ο Ερντογάν και προσέθεσε: "κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν πάρει μαθήματα, θα ήθελα να ξέρουν ότι δεν θα διστάσουμε να τους τα δώσουμε".

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στη λύση του Κυπριακού, επιτέθηκε στην Ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως: "Η εμφάνιση του κυπριακού προβλήματος, αλλά και το ότι έχει φτάσει μέχρι σήμερα οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκυπρίων".


Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τάταρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Άγκυρα, δήλωσε σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: "Συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναζήτησης με την ίδια αποφασιστικότητα και εμείς".

Συνεχίζοντας, απέρριψε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα... δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της", είπε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]