Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Δεν θα ανεχθούμε σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο


Η Τουρκία δε θα μείνει αδιάφορη στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα του Τουρκοκυπρίων.

Σε ομιλία του στην Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, ο Τ. Ερντογάν είπε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την τήρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ».

«Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ μέχρι τέλους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ.

Στην ίδια ομιλία ο Τ. Ερντογάν έδειξε να αψηφά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι θα εμποδίσουν οποιαδήποτε τουρκική επίθεση κατά των Κούρδων της Συρίας.


Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία θα καταβάλει υψηλότερο τίμημα, αν δεν κάνει σήμερα αυτό που χρειάζεται στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης αυτής χώρας και υπογράμμισε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα «εισέλθουν πολύ σύντομα σε νέα φάση».

Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη εξαπολύσει δύο επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία από το 2016, ο Ερντογάν τόνισε: «Θεού θέλοντος, η διαδικασία που έχουμε αρχίσει (...) θα εισέλθει πολύ σύντομα σε νέα φάση».

«Αν δεν κάνουμε σήμερα αυτό που χρειάζεται, θα είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αύριο καταβάλλοντας πολύ υψηλότερο τίμημα», πρόσθεσε κατά την ομιλία του αυτή, η οποία αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.«Η αποξήρανση του έλους της τρομοκρατίας που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Συρίας είναι η βασική μας προτεραιότητα», επέμεινε ο Ερντογάν. «Έως ότου εξαφανιστούν (οι ζώνες που ελέγχουν οι YPG), η Τουρκία δεν θα αισθάνεται ασφαλής», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ να είναι αιχμάλωτες μιας διαμάχης για την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400.

Απευθυνόμενος στους Τούρκους πρεσβευτές στην Άγκυρα, ο Ερντογάν σημείωσε σήμερα ότι είναι λάθος να αμφισβητείται η δέσμευση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ λόγω της συμφωνίας με τη Ρωσία για τους S-400.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι S-400 θα βλάψουν τα F-35 ή το ΝΑΤΟ, δεν θα πρέπει να παραπλανά ο ένας τον άλλο. Πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν κάνει αγορές από τη Ρωσία. Δεν βλέπουμε αυτό να μετατρέπεται σε κρίση», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία πήρε μια επιχειρηματική απόφαση για την ασφάλειά της και αυτό που ώθησε την Τουρκία να το κάνει ήταν η αδιάλλακτη στάση των συμμάχων της. Η δήλωση του Τραμπ στην G20 ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται άδικα είναι η επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος στο υψηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι ο Τραμπ δεν θα επιτρέψει στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις να είναι αιχμάλωτες του θέματος των S-400», υπογράμμισε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]