Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόλος: Συνελήφθη Βέλγος για... κατασκοπεία σε μονάδα της Αεροπορίας


Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε χθες η Εισαγγελία του Βόλου για τον 31χρονο Βέλγο υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη από αεροπόρους την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου, σύμφωνα με το e-thessalia.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική, ενώ θα δικαστεί εφόσον οριστεί δικάσιμος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εις βάρος του σχηματίσθηκε από την αστυνομία δικογραφία για κατασκοπεία πλημμεληματικού χαρακτήρα και για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν ο νεαρός περιπατητής φωτογράφισε τη στρατιωτική εγκατάσταση, ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν βρέθηκε στο σακίδιο που είχε μαζί του κάποια φωτογραφική μηχανή.


Ο ίδιος υποστηρίζει πως έκανε πεζοπορία, θέλοντας να διασχίσει το δυτικό Πήλιο για να βρεθεί στο ανατολικό, χάνοντας όμως τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από περίπολο της αεροπορικής μονάδας.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες είχε συλληφθεί στην ίδια περιοχή και ένας ακόμα Βέλγος από σμηνίτες του ραντάρ, επειδή φωτογράφιζε τον χώρο και του είχε ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα, του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και η Βελγική Πρεσβεία, προκειμένου να αποσυρθεί η παραπάνω διάταξη, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.

e-thessalia


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε χθες η Εισαγγελία του Βόλου για τον 31χρονο Βέλγο υπήκοο.."


    Ποια εθνικοτητα κατεχει αυτος ο...."υπηκοος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]