Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο μέτωπο ΗΠΑ-Τουρκίας με αφορμή τους Κούρδους της Συρίας


Σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, διαμηνύοντας προς την Άγκυρα πως οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν τυχόν μονομερείς επιδρομές σε βάρος των Κούρδων της Συρίας.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε σήμερα πως οποιαδήποτε τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία θα ήταν «απαράδεκτη» και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εμποδίσουν μονομερείς επιδρομές, την ώρα που οι εντάσεις υποβόσκουν ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα.

«Πιστεύουμε ξεκάθαρα πως οποιαδήποτε μονομερής δράση απ' αυτούς (την Τουρκία) θα ήταν απαράδεκτη», δήλωσε ο Έσπερ στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στην Ιαπωνία.


«Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να τους εγκαταλείψουμε. Αυτό που θα κάνουμε είναι να εμποδίσουμε μονομερείς επιδρομές οι οποίες θα διατάρασσαν και πάλι αυτά τα αμοιβαία συμφέροντα ... τα οποία συμμερίζονται αναφορικά με τη βόρεια Συρία οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», ο συνασπισμός Αράβων και Κούρδων μαχητών που πολέμησαν στο πλευρό των Δυτικών εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο Έσπερ.

«Προσπαθούμε να βρούμε μαζί τους μια διευθέτηση που θα απαντά στις ανησυχίες τους», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των θέσεων των Κούρδων της Συρίας ανατολικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με την Washington Post αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι μια εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια των δυνάμεων των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τους Κούρδους ενώ δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανασύνταξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]