Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με μάχες για τα «δικά του παιδιά» η αντιπολίτευση Τσίπρα


Tου Αλέξανδρου Διαμάντη

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες και προχθές στη Βουλή έδωσε τα αντιπολιτευτικά του «διαπιστευτήρια» και ουσιαστικά αποκάλυψε τον τρόπο που ως πρωθυπουργός κυβερνούσε. Μίλησε εκτεταμένα για τους δικούς του ανθρώπους, τους εκλεκτούς του, όπως για παράδειγμα τη Βασιλική Θάνου, την οποία με πάθος υπερασπίστηκε, πήρε… γραμμή από φίλα προσκείμενα media για την περίπτωση Κοντολέων και αναλώθηκε στους μετακλητούς, οι οποίοι με το σχέδιο νόμου μειώνονται. Πέραν τούτου ουδέν! Για το διακύβευμα που δεν ήταν άλλο από την επανασύσταση του Κράτους δεν είπε κουβέντα. Ούτε την Δευτέρα ούτε την Τρίτη και μάλιστα σε παρεμβάσεις που ξεπέρασαν τη μία ώρα!

Ο πρώην πρωθυπουργός, με άλλα λόγια, ομολόγησε ότι θα αντιπολιτευτεί με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας, και πως σε κάθε περίπτωση θα προσπαθεί να διατηρήσει όσα τα τελευταία 4,5 χρόνια έχτισε: το κομματικό του Κράτος και τους εκλεκτούς του σε θέσεις κλειδιά. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η περίπτωση της Βασιλικής Θάνου τον απασχόλησε εκτεταμένα, στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, στο οποίο σημειωτέων δεν περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη. Βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, επιχείρησε να κάνει τη Βουλή αρένα με προσωπικές υποθέσεις για δήθεν «σκάνδαλα» υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του τον Γ. Γεραπετρίτη και την Νίκη Κεραμέως, υπό τις ιαχές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


Αν και έλαβε τις σχετικές απαντήσεις, διαφάνηκε ότι θα επαναφέρει στο προσκήνιο το δόγμα της «λάσπης στον ανεμιστήρα». Αυτό που είχε υιοθετήσει όταν βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου και όταν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γνωστός σε όλους, πλέον, Ρασπούτιν μιλούσε έξω από την πρωθυπουργική οικία για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. «Είχατε ή δεν είχατε υπουργό αναπληρωτή αρμόδιο για ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς; Είχε και κάποιο παρατσούκλι. Ήταν ο ίδιος που έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου και μιλούσε για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως ελληνικού κράτους. Ρωτώ τον κάθε καλόπιστο. Είναι λογικό η καταπολέμηση διαφθοράς να είναι αρμοδιότητα κάποιου υπουργού που θα πρέπει να ελέγξει τον εαυτό του και τους συναδέλφους υπουργούς;», ήταν η φράση του νυν πρωθυπουργού που ουσιαστικά αποστόμωσε τον κ. Τσίπρα.

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την δευτερολογία του διέγνωσε τη στρατηγική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άσκησε καμία κριτική επί του νομοσχεδίου και έδωσε απαντήσεις σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την στιγμή που η συζήτηση οδηγήθηκε εκεί. Υπενθύμισε τα όσα έλεγε παλαιότερα η κυρία Θάνου περί των ανώτατων δικαστικών, ότι δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοιες θέσεις», ενώ ύψωσε ασπίδα στους δύο Υπουργούς που στοχοποιήθηκαν. Έκλεισε την απάντησή του με την εξής φράση που έστειλε το μήνυμα της κυβέρνησης: «Τόσο υποκριτές είστε. Εσείς και η κυρία Θάνου που για 30 αργύρια αναλαμβάνει θέση στην ανεξάρτητη αρχή». Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια δήθεν ανεξάρτητη αρχή βρίσκεται και η νομική νομική σύμβουλος του κ. Νίκου Παππά καθώς επίσης και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που θεώρησε ότι σηκώνοντας τους τόνους θα κλέψει τις εντυπώσεις, αναμάσησε στοιχεία για τους μετακλητούς υπαλλήλους σε γραφεία υπουργών της ΝΔ, αλλά και του Κ. Μητσοτάκη. Και εκεί βέβαια βγήκε... offside. Επειδή αφενός συνολικά οι μετακλητοί μειώνονται ενώ το αντεπιχείρημα για τους μισθούς τους είναι ότι θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί για να υπάρχει η δυνατότητα προσέλκυσης ικανότερων στελεχών. Ο, δε, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το θέμα των μετακλητών δεν είναι μόνο αριθμητικό. Σας ασκήθηκε κριτική και γιατί διορίζατε τους φίλους και κολλητούς σας…»

Εν κατακλείδι, ο Αλέξης Τσίπρας κατέδειξε πως θα αντιπολιτευτεί με πομφόλυγες και αντιπερισπασμούς. Θα καταφύγει ουσιαστικά σε μια στρατηγική (εκεί εντάσσεται και η επίθεση στα ΜΜΕ, όπου χρέωσε την ήττα του στις εκλογές) που θυμίζει το παρελθόν.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]