Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας ξέχασε το κράτος – τσιφλίκι του ΣΥΡΙΖΑ και μας κουνά το δάκτυλο


Λίγες ώρες είχαν περάσει από την προχθεσινή… μνημειώδη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αλώνει το κράτος και ότι τοποθετεί κομματικούς εγκάθετους και φίλους. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ανακοίνωνε ότι η υπόθεση Novartis στο σκέλος που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μπαίνει στο αρχείο. Και είναι δεδομένο ότι και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα (Στουρνάρας, Γεωργιάδης, Λοβέρδος) η μόνη οδός οδηγεί στο αρχείο.

Την ώρα δηλαδή που ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορούσε τη ΝΔ ότι στήνει δικό της κράτος κατέρρεε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές – δικαστικές σκευρωρίες που στήθηκε από το κράτος (ή το παρακράτος;) του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης της Novartis μπορεί να δρομολογήσει άλλου είδους εξελίξεις, τις οποίες προανήγγειλε τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ποιος το έστησε;

Δηλαδή τη διερεύνηση της υπόθεσης ως προς το σκέλος του «στησίματος» συγκεκριμένων στοιχείων, κουκουλοφόρων μαρτύρων, δημοσιευμάτων που στοχευμένα σπίλωναν ανθρώπους και δίκαζαν και καταδίκαζαν πολιτικούς αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα.

Ποιος θα ξεχάσει τα πομπώδη δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento με τίτλους όπως «Εισπράκτορας υπουργών ο Μανιαδάκης», «συνταγές Novartis εκτελούσε ο Σαμαράς», «μίζες σε πέντε υπουργούς» κ.λπ.


Ακόμη κι αν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, ο τρόπος που το χειρίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση αθωώνει τους πάντες.

Η εκδικητική μανία να «τελειώσει» με τους πολιτικούς του αντιπάλους ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά κλείνει μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει ουσία και να οδηγήσει κάπου.

Το «να πάνε κάποιοι φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές» τους τύφλωσε…

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε ευθέως τον Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ανεξάρτητης και αποτελεσματικής Αρχής, αλλά για τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης: “ό,τι δεν μπορείτε να ελέγξετε, είτε το καταργείτε είτε παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και αντισυνταγματικά ώστε να το ελέγξετε”.

Με αφορμή τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, είπε πως τελικά “ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του, το καταργεί και το επανασυστήνει προκειμένου να τοποθετήσει κομματικούς εγκάθετους και φίλους”. Για την κατάργηση του θεσμού του γενικού επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης ρώτησε: “Τι σας ενόχλησε τα τελευταία χρόνια; Που ερεύνησε την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ; Την υπόθεση της Novartis;”.

Πως τολμά;

Για να υπερασπιστεί λοιπόν τους κολλητούς, συγγενείς και φίλους που διόρισε σε καίριες θέσεις ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τι κάνει; Επιτίθεται σε μια κυβέρνηση που σήμερα κλείνει ένα μήνα. Και τολμά μάλιστα να χρησιμοποιεί υποθέσεις όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Novartis οι οποίες στήθηκαν με τέτοιο τρόπο που τελικά οδηγούν σε αρχειοθέτηση, σε αποκάλυψη της σκευωρίας ή -γιατί όχι- και σε αθώωση ορισμένων που μπορεί να έχουν ευθύνες.

«Το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αν μη τι άλλο ο κ. Τσίπρας έχει κοντή ή επιλεκτική μνήμη. Έχει ξεχάσει το κομματικό κράτος – φέουδο που επί 4,5 χρόνια διοικούσε. Ξέχασε ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα στην εξουσία αυτό που έκανε ήταν να διορίσει τους κολλητούς του, τους συγγενείς των στελεχών του, ακόμη και όσους ήταν… μεσοτοιχία τα σπίτια τους.

Και όχι μόνο να τους διορίσει απλά αλλά τοποθέτησε σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού και της δικαιοσύνης συγκεκριμένους ανθρώπους που θα «έστηναν» καλύτερα υποθέσεις που ήθελε για να «τελειώσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Διορισμοί κολλητών

Ακόμη και όσους σήμερα υπερασπίζεται τους διόρισε με συγκεκριμένο στόχο. Ανθρωποι με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, κομματικά όργανα που δεν είχαν καμιά σχέση με το αντικείμενο που τους ανατέθηκε, ακόμη και συγγενικά πρόσωπα που είχαν στην πλάτη τους δικαστικές υποθέσεις και για πλαστογραφίες. Κι όμως βρήκαν θέση στο κράτος – φέουδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν διόρισε τον εξάδερφό του σε πολύ σημαντικές θέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια στο Μαξίμου;

Μιλάει τώρα για οικογενειοκρατία ο πρώην πρωθυπουργός που επέτρεψε στους υπουργούς και τα στελέχη του να αλώσουν το κράτος με συγγενείς και φίλους; Ποιος ξεχνά το 2015 ότι κυβερνούσε η παρέα της Αίγινας που διαλύθηκε όταν το asset του Τσίπρα ο Βαρουφάκης έγινε ξαφνικά βαρίδι;

Οι «Καρανίκες» του ΣΥΡΙΖΑ

Μήπως να θυμηθούμε ονόματα ανθρώπων που διορίστηκαν σε πολύ σημαντικές θέσεις χωρίς καμιά αξιολόγηση και με μόνα προσόντα την προσφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ή την συγγενική – φιλική σχέση; Οι «Καρανίκες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα μείνουν στην ιστορία ως η απόλυτη άλωση ενός κράτος από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θα έφερνε το νέο, την ελπίδα, την αξιοκρατία στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Παππάς, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και αντιστασιακός της Χούντας με ποια προσόντα διορίστηκε επικεφαλής στον ΟΑΣΘ; Μήπως επειδή ήταν πατέρας του Νίκου Παππά;

Ο Μανόλο Πετσίτης γιατί μπαινόβγαινε στο Μαξίμου κι έκανε νταραβέρια για επιχειρηματίες; Μήπως γιατί ήταν κολλητός από τα μαθητικά χρόνια με τον Νίκο Παππά;

Αλλά ας θυμηθούμε κι άλλους καραμπινάτους διορισμούς κολλητών και φίλων; Τους είχαν καταγράψει και τα ΝΕΑ το 2018, τα ανέσυραν κατά καιρούς βουλευτές της ΝΔ για να καταδείξουν το κράτος – λάφυρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα κράτος που σήμερα κάνουν ότι δεν θυμούνται και που σαν μωρές παρθένες αποκηρύσσουν.

Για παράδειγμα η κ. Παπασπύρου ως Γενική Επιθεωρήτρια δεν διορίστηκε λόγω της σχέσης που έχει με την οικογένεια Τζανακόπουλου;

Η Αθανασία Ψαρουδάκη σύζυγος του Γεωργίου Τσίπρα, εξαδέλφου του Πρωθυπουργού διορίστηκε ή όχι ειδική σύμβουλος του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη; Μετά τις δεύτερες εκλογές πήγε στο γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά τον ανασχηματισμό του 2016 επέστρεψε ως ειδική σύμβουλος του Χρήστου Σπίρτζη;

Η κυρία Πέτη Πέρκα, σύντροφος του πρώην υπουργού, Δημήτρη Βίτσα, με ποια προσόντα ανέλαβε γενική γραμματέας στο υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας;

Ακόμη: Ευαγγελία Καµίδου: Είναι ανιψιά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και διορίστηκε το 2015 ειδική σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ιφιγένεια Κατσιµίδου, σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου πήγε ή όχι επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης;

Στο Υπερταμείο είναι ή όχι επικεφαλής η κόρη της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Ξηροτύρη – Αικατερινάρη;

Η Ελένη Παπαδοπούλου δεν είναι κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαδόπουλου και είχε τοποθετηθεί στη θέση της γενικής γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομίας.

Γιώργος Καλπαδάκης: ανιψιός του Προέδρου της Βουλής και αδελφός του προϊσταμένου του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, διορίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του Δραγασάκη.

Ο Χαράλαµπος Πανοτόπουλος, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ δεν ήταν αυτός που έγινε αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο Σαντορίνης επειδή ήταν προσωπικός φίλος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη;

Η Ελένη Γιαννακοπούλου: σύζυγος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας (επί Αριστείδη Μπαλτά) Δημήτρη Χασάπη. Διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στις 17 Μαΐου 2017.

Η Μαρία Κατέχη: ανιψιά του Κώστα Γαβρόγλου (σύζυγος του γιου του αδελφού του) είχε διοριστεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Σοφία Αυγητίδου: σύζυγος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Μαρία Κυπριανίδου: η γενική γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Ματρώνα Κυπριανίδου είναι αδελφή της αντιπεριφερειάρχου Αττικής Ερμίνας Κυπριανίδου.

Ελισάβετ Σίσκου: ανιψιά της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου. Μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της Αναγνωστοπούλου για πρώτη φορά ως βουλευτού Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Υστερα από μερικούς μήνες, και όταν ορίστηκε ως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, τοποθετήθηκε ο ανιψιός της Στέφανος Σίσκος σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας (που σήμερα έχει μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο).

Η Παναγιώτα Φασούλα ήταν ή όχι ανιψιά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και διορίστηκε στο γραφείο του;

Ο Γιάννης Μπενίσης σύντροφος της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Το 2015 διορίζεται στο γραφείο του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ως ειδικός σύμβουλος και μετά παίρνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Άπειρος ο αριθμός και των κομματικών στελεχών που διορίστηκαν στον κρατικό μηχανισμό. Όλη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει θέσεις, όχι επειδή είχαν τα προσόντα.

Μέχρι τις κάλπες ρουσφέτια

Να θυμίσουμε τον σάλο που προκλήθηκε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου όταν προσπάθησαν να διορίσουν στη Βουλή γυναίκες και ανίψια προκειμένου να προλάβουν τις εκλογές. Τότε δεν ήταν που πάγωσε τις μετατάξεις ο Φάμελος για να μην εξευτελιστούν και ο Νίκος Βούτσης είχε βγει να απολογηθεί;

Για ποιο λόγο η Τάσια Χριστοδουλόπουλου δεν κατέβηκε στις εκλογές; Μήπως για τις χάρες που έγιναν για την κόρη της;

Τουλάχιστον δυο στελέχη που έχουν θητεύσει σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους μόλις λίγα 24ωρα πριν κλείσει το Κοινοβούλιο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επίσης, η κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, διορίστηκε στις 31 Μαΐου στο Ίδρυμα της Βουλής, για έναν χρόνο.

Η κυρία Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχοντας κάνει αναστολή της σύνταξης.

Την κόρη της διόρισε και η προϊσταμένη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, επίσης στο Ίδρυμα της Βουλής και πάλι στις 31 Μαΐου.

Στη Βουλή μετατάχθηκε από άλλες υπηρεσίες και η Σοφία Βογιατζή, πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, η Αικατερίνη Μπούμπα, ειδική σύμβουλος του Γιώργου Σταθάκη και η Σταματία Γαρεδάκη, προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες.

Ας μην κουνάει λοιπόν το δάκτυλο ο κ. Τσίπρας και να μιλά για κομματικό κράτος.

Ας θυμηθεί το κράτος – τσιφλίκι του ΣΥΡΙΖΑ και καλό είναι να θυμάται ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Βασίλης Σ. Κανέλλης
ΙΝ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]