Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συμβαίνει στο υπουργείο Άμυνας; Παραίτηση αντιστράτηγου!!!


Παραίτηση - βόμβα στο Άμυνας με αφορμή τα ΜΟΕ με Τουρκία!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλης της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία υποστηρίζοντας πως πρέπει να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Ζαχαριάδης, επικεφαλής των συζητήσεων από την πλευρά της Ελλάδας στην παραίτησή του, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταγράφει τη διαφωνία του με τη διαδικασία που ακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκης, ο οποίος εμμένει στη συνέχιση των συζητήσεων παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Μάλιστα χθες το βράδυ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου να σταλεί τελικά την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία η Τεχνική Επιτροπή του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ για να συζητήσουν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αρμόδιου Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου ο οποίος έχει αντιταχθεί στην εμμονή της ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και είχε κατ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του τονίζοντας μάλιστα ότι πριν την αποστολή της επιτροπής έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής και η αντιπολίτευση.

Και αυτό διότι την προσεχή Δευτέρα, όπως τουλάχιστον έχει αναφερθεί από το κυβερνών κόμμα ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών. Ουσιαστικά δηλαδή η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και οι δύο επιτροπές θα συζητούν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που μπορεί να αφορούν στρατιωτικά μέτρα αλλά έχουν πολιτικές διαστάσεις

Ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται αδιανόητο να δεσμευθεί με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει σε 34 ημέρες από σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση του κ. Ζαχαριάδη αποτελεί σαφές μήνυμα τόσο προς τον Ευ. Αποστολάκη, όσο και προς την κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται λίαν σοβαρά θέματα εθνικά θέματα επί των ελληνοτουρκικών, ενώ η χώρα βαδίζει προς εκλογές...

ΝΔ: Να σταματήσει η κυβέρνηση τις εν κρυπτώ συζητήσεις για τα ΜΟΕ

Για όργιο μεταθέσεων, εν κρυπτώ συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, κατηγορούν την κυβέρνηση οι τομεάρχες Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και Αν. Δημοσχάκης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κ.κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης επισημαίνουν ότι «μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου».

«Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου», προσθέτει ο τομεάρχες της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Καταλήγοντας, ο Β. Κικίλιας και ο Αν. Δημοσχάκης αναφέρουν «ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Επιτέλους ένας άνθρωπος που τίμησε την στολή του. Διαφώνησε με αυτού
    του είδους την πολιτική ηγεσία και τους τα βροντηξε στα μούτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'χαμε τι να 'χαμε; Άλλους δέκα τέτοιους να 'χαμε!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]