Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία εναντίον Ιταλίας


Ο κ. Salvini απειλεί να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, εάν ο κ. Di Maio των πέντε αστέρων δεν υποστηρίξει ένα μέρος του προγράμματος του – το οποίο αφορά τον ενιαίο φόρο, τις δημόσιες δαπάνες για έργα υποδομών και την αυξημένη πολιτική εξουσία των βορείων ιταλικών περιοχών. Η Κομισιόν από την άλλη πλευρά, η Γερμανία δηλαδή, επιθυμεί τη διάλυση του συνασπισμού για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημιουργία του 4ου Ράιχ εκ μέρους της – κατηγορώντας τον κ. Salvini ως ακροδεξιό νεοναζί, όπως τον ηγέτη της Ουγγαρίας, τον κ. Farage και την κυρία Le Pen.

Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε μία κυβέρνηση συνασπισμού της πατριωτικής δεξιάς με την αριστερά – η οποία όμως είναι επίσης πατριωτική. Σε αντίθεση τώρα με την Ελλάδα, στην οποία η κυβερνώσα αριστερά δεν είναι καθόλου πατριωτική, ενώ υιοθέτησε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που της επέβαλλε η Γερμανία μαζί με το συνεταίρο της, στην Ιταλία κυριάρχησε η πατριωτική δεξιά – κρίνοντας μεταξύ άλλων από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, όπου η Λίγκα του Βορά κέρδισε το 34% των ψήφων, ενώ το Κίνημα των πέντε αστέρων μόλις το 17%.

Το γεγονός αυτό προβλημάτισε την Κομισιόν, τη Γερμανία δηλαδή που προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει τη διάλυση του συνασπισμού, μεταξύ άλλων για να αποδυναμώσει τη Λίγκα του Βορά που εμφανίζεται συνεχώς με νέες απαιτήσεις – όπως στο θέμα του μεταναστευτικού και της πολιτικής λιτότητας, την οποία θέλει να καταργήσει. Πόσο μάλλον όταν, μαζί με το κόμμα του BREXIT του κ. Farage, αποτελούν πλέον τα δύο μεγαλύτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – μετά την υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών της κυρίας Merkel και του κ. Macron.


Περαιτέρω, σύμφωνα με το Bloomberg (πηγή), ο κ. Salvini απειλεί να διαλύσει το συνασπισμό εάν ο κ. Di Maio των πέντε αστέρων δεν υποστηρίξει ένα μέρος του προγράμματος του – το οποίο αφορά τον ενιαίο φόρο, τις δημόσιες δαπάνες για έργα υποδομών και την αυξημένη πολιτική εξουσία των βορείων ιταλικών περιοχών. Την ίδια στιγμή, ο κ. Di Maio πραγματοποιεί ψηφοφορία την Τρίτη σχετικά με την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος – όπου, εάν χάσει, ο κ. Salvini πιθανότατα θα αναγκασθεί να διαλύσει το συνασπισμό και να προσφύγει σε εκλογές, αφού ο αντικαταστάτης του κ. Di Maio πολύ δύσκολα θα συνεργασθεί μαζί του. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως θα δυσκολευθεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, εκτός εάν τα ποσοστά του υπερβούν το 45% – οπότε στην ουσία ευρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η Κομισιόν από την άλλη πλευρά επιθυμεί για έναν ακόμη λόγο τη διάλυση του συνασπισμού: επειδή δήθεν θεωρεί τον κ. Salvini ακροδεξιό νεοναζί, όπως τον ηγέτη της Ουγγαρίας, τον κ. Farage και την κυρία Le Pen – παρά το ότι οι θέσεις της τελευταίας έχουν αλλάξει ριζικά, σε σχέση με αυτές του πατέρα της και με τις δικές της στο πρόσφατο παρελθόν. Ασκεί λοιπόν πιέσεις στην Ιταλία, ως συνήθως οικονομικές, όπως με το πρόστιμο που απειλεί να της επιβάλλει ύψους 4 δις $ – για ενδεχόμενες παραβιάσεις του προϋπολογισμού, εάν δρομολογηθούν οι φορολογικές περικοπές που έχει αναγγείλει ο κ. Salvini.

Εύλογα, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο για τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγει η Γερμανία, με στόχο την κατάκτηση των εταίρων της και την υφαρπαγή του πλούτου τους – όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Με δεδομένο δε το ότι, η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας επιδεινώνεται, αφού υποχωρεί συνεχώς η βιομηχανική της παραγωγή και στην ουσία έχει βυθιστεί σe ύφεση, η καγκελάριος βιάζεται να πετύχει το στόχο της – μεταξύ άλλων προωθώντας την Ισπανία στη θέση της Ιταλίας, όσον αφορά τις διεργασίες στο παρασκήνιο της ΕΕ. Όπως φαίνεται λοιπόν η κατάσταση στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά ρευστή – ενώ επειδή και οι Η.Π.Α. επιθυμούν πλέον τη διάλυση τόσο της ΕΕ, όσο και της Ευρωζώνης, για να εμποδίσουν τη δημιουργία του 4ου Ράιχ, όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Analyst Team

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]