Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παράπονο του Αλέκου Φλαμπουράρη


Για να μην γίνει κανένα «λάθος» ξανά στις 7 Ιουλίου, αν μπορούσαν θα έδιναν μόνο το δικό τους ψηφοδέλτιο
Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, η προοδευτικότητά τους και η ερμηνεία του Αλέκου Φλαμπουράρη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δεν είναι να οργίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι ο κ. Τσίπρας; Να τα έχουν κάνει όλα σωστά και οι ψηφοφόροι να μην το εκτιμούν οι αχάριστοι; Να πιστεύουν τις άδικες κατηγορίες των ΜΜΕ της ελίτ εναντίον του κόμματός τους; Οι πολίτες δεν αντελήφθησαν τις πραγματικές διαστάσεις των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτικότητά τους.

1. Ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος που εντάχθηκε πρόσφατα στις προοδευτικές δυνάμεις αγωνίζεται χρόνια για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών σε ολόκληρη την οικονομία, αλλά λόγω της ευγένειας και αλτρουισμού που τον διακρίνει επιμένει να εφαρμοστούν όλες οι νέες τεχνολογίες πρώτα σε όλους τους άλλους κλάδους και τομείς και τελευταία στα ταξί.

2. Οι κυβερνητικές αποφάσεις για καταβολές που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των πολιτών τις παραμονές της ημέρας των εκλογών είναι ανεπίτρεπτο να χαρακτηρίζονται προεκλογικές παροχές, γιατί, πρώτο, μόλις εδώ και λίγες εβδομάδες βρήκε ο κ. Τσακαλώτος το δημοσιονομικό χώρο που έψαχνε τρία χρόνια και, δεύτερον, γιατί οι καταβολές αυτές δεν δόθηκαν στα πλαίσια προσπάθειας εξαγοράς, αλλά της προσπάθειας ευγενικής υπενθύμισης προς τους παραλήπτες ότι, αφού ανήκουν στους πολλούς, το κόμμα των πολλών πρέπει να ψηφίσουν, ανεξάρτητα αν το κόμμα τυχαίνει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρκούσε άλλωστε η εγγύηση του κ. Τσακαλώτου που είναι αρχηγός της αριστερής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (δεν γνωρίζω ποιος είναι αρχηγός της δεξιάς ομάδας, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω να είναι ο ίδιος).


3. Το φαινόμενο μεταπήδησης βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ κακώς αποκαλείται προσχώρηση έναντι ανταλλαγμάτων ή εξαγορά, διότι δεν υπήρξε κάποια συμφωνία υπουργοποίησης. Οι βουλευτές πρώτα συνειδητοποίησαν ότι συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ανακοίνωσαν στην ηγεσία του, μετά προσχώρησαν χωρίς όρους και ανταλλάγματα και ακολούθως ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι πρέπει να αξιοποιήσει τις μεγάλες ικανότητες των βουλευτών αυτών δίνοντας τους υπουργικούς θώκους. Επομένως οι προσχωρήσεις είχαν αμιγώς προοδευτικό χαρακτήρα, αφού έγιναν για την πρόοδο των πολλών.

4. Είναι άδικες οι επικρίσεις σχετικά με την πρώτη ομιλία του κ. Τσίπρα το βράδυ των εκλογών, στην οποία μάλωσε τους ψηφοφόρους που δεν τήρησαν τη συμφωνία εισπράττοντας τα χρήματα αλλά μην ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συνέβη γιατί είχαν πληροφορήσει κακώς τον κ. Τσίπρα οι συνεργάτες του. Αργότερα του εξήγησαν ότι τέτοια συμφωνία δεν υπήρχε και την επομένη ο κ. Τσίπρας επανόρθωσε λέγοντας ότι έλαβε το μήνυμα. Δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το μήνυμα γιατί αυτό είχε αυστηρά προσωπική «απεύθυνση» προς τον κ. Πρωθυπουργό. Όταν ο λαός εξουσιοδοτήσει τον κ. Τσίπρα με δημοψήφισμα να δημοσιοποιήσει το μήνυμα που του έστειλε, τότε θα μας το ανακοινώσει. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την Κεντρική Επιτροπή ότι «το κόμμα είναι με τους πολλούς». Το ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο. Η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού ήταν άκρως προοδευτική με απόλυτο σεβασμό προς τους πολλούς.

5. Ο κ. Τσίπρας κρίνεται μόνο από τα πρόσφατα γεγονότα με αποτέλεσμα να ξεχνάμε ορισμένα από τα παλιά του επιτεύγματα. Αυτό είναι άδικο. Ας θυμηθούμε τις αρχές του 2015 που κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν την πεποίθηση ότι θα λάβουν χρήματα από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Προσπάθεια με ηρωικό χαρακτήρα. Μπορεί να έτυχε και να μην μπόρεσαν να τα συγκεντρώσουν, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη λεβεντιά και τον ξεκάθαρα προοδευτικό χαρακτήρα. Εχει δίκιο ο Πρωθυπουργός που μαλώνει τον αγνώμονα λαό. Τόσα χρήματα είχε τάξει στους πολλούς. Έπρεπε οι πολλοί να είναι ικανοποιημένοι από την ηρωική προσπάθεια, ανεξάρτητα αν έτυχε να μην πετύχει γιατί πέσαμε στην πιθανότητα «μία στο ένα εκατομμύριο». Ο προοδευτικός χαρακτήρας της προσπάθειας ήταν πεντακάθαρος.

6. Κακώς επικρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλαμβανόμενη διαβεβαίωσή του ότι η ΝΔ θα κάνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα βάλει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να δουλεύουν 7 μέρες, θα κόψει τις συντάξεις, θα κλείσει τα δημόσια νοσοκομεία και θα φέρει κάθε είδους δεινά. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τα νέα στοιχεία των μυστικών δημοσκοπήσεων που θα έρθουν μαζί με εκείνα που τεκμηριώνουν την ενοχή των πολιτικών κατηγορουμένων στην υπόθεση NOVARTIS. Οι νέες δημοσκοπήσεις δεν αποκλείεται, άλλωστε, να διαψεύδουν ακόμη και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Πώς το είπε ο κ.Φλαμπουράρης; «Οι ψηφοφόροι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν» ! Για να μην γίνει κανένα «λάθος» ξανά στις 7 Ιουλίου, αν μπορούσαν θα έδιναν μόνο το δικό τους ψηφοδέλτιο. Ευτυχώς δεν μπορούν.

Δημήτρης Τσιόδρας
AthensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]