Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς και με ποιους θα πάει ο Τσίπρας στις εθνικές κάλπες


Της Νίκης Ζορμπά

Έργα... αναστήλωσης έχουν ξεκινήσει στην Κουμουνδούρου μετά τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών που άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ με συντριπτικά κατάγματα.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κουμουνδούρου σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, τα οποία θα τραβήξουν το "κάρο" για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκαν στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ νωρίς το πρωί όπου συνεδρίασαν υπό τον πρόεδρο του κόμματος.

Η προσθήκη της κ. Αχτσιόγλου, υπουργού Εργασίας, της οποίας το έργο και η πολιτική συμπεριφορά κρίνονται από την Κυβέρνηση ως εξαιρετικά επιτυχής, "φούντωσε" φήμες περί αξιοποίησής της στο προεκλογικό επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος.

Τούτου δοθέντος, εξετάζεται κατά πληροφορίες, το ενδεχόμενο να αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου για την προεκλογική περίοδο η οποία ξεκινά τυπικά στις 10 Ιουνίου, την προσεχή Δευτέρα, μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών.


Νέο πρόγραμμα και λόγος

Έχει ήδη αποφασιστεί μετά από τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, η "επικαιροποίηση" και το νέο πακετάρισμα του προγραμματικού λόγου του κυβερνώντος κόμματος από τους Ευ. Τσακαλώτο, Γιάννη Δραγασάκη και Αλέξη Χαρίτση.

Ο υπουργός Εσωτερικών χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha , μίλησε για μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης ( είναι κοινή παραδοχή σε κόμμα και Κυβέρνηση ότι υπήρξε ελλειμματική πολιτική σε ό,τι αφορά τα μεσαία στρώματα όπερ ομολόγησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) και πλέον το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δομείται με βάση τη μεσαία τάξη που "μαύρισε" τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες.

Στην εν λόγω συνέντευξή του ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στα κατά ΣΥΡΙΖΑ αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουμε το δάχτυλο στους πολίτες για τις επιλογές τους. Δεν αντιμετωπίζουμε τη λαϊκή βούληση α λα καρτ. Η συσσωρευμένη πίεση της πολυετούς κρίσης και της λιτότητας ήταν μεγάλη, ιδίως για τα μεσοστρώματα. Μετά από τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας που δημιούργησε η κυβέρνησή μας, η πίεση αυτή εκφράστηκε στις κάλπες των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών".

Ψηφοδέλτια και Κεντρική Επιτροπή

Παραλλήλως, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εδώ και ημέρες αρχίσει να στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται εντός των επόμενων (λίγων) ημερών και συναρτήσει των θέσεων που θα "κλειδώσουν" για τα κυβερνητικά πρόσωπα.

Εάν φερ ειπείν η κ. Αχτσιόγλου πράγματι τεθεί εκπρόσωπος Τύπου για τις εκλογές, τότε θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Χθες, ο κ. Κοτζιάς, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το "πράττω" με τον ΣΥΡΙΖΑ (One Channel).

Γνωστό είναι έως τώρα ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα κατέβουν οι Στ. Πιτσιόρλας, Γ. Χουλιαράκης, Αλ. Φλαμπουράρης.

Τις επόμενες ημέρες χωρίς να έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία, αναμένεται να συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόψε το βράδυ, ο κ. Τσίπρας θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές στην ΕΡΤ όπου αναμένεται να "ανοίξει" τα χαρτιά του τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για το πώς σκοπεύει να πορευθεί το κόμμα του, προεκλογικά.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]