Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπροστά στον τουρκικό εφιάλτη το «Μακεδονικό» είναι Μίκυ Μάους


Ακραίες καταστάσεις. Επικίνδυνες «προεκτάσεις». Από τη μια οι Τούρκοι «τρυπάνε» ξένη περιουσία. Από την άλλη εμείς, Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, ως επιχείρημα αναφερόμαστε στο πλεονέκτημα των ισχυρών συμμαχιών

Από εδώ τα γεωτρύπανα. Από την άλλη η διπλωματία. Όμως τα γεωτρύπανα καταπατούν ξένη περιουσία. Πράγμα που σημαίνει πως εμείς, αμελλητί, έπρεπε αμέσως να δείξουμε «πόρτα» στους ξένους εισβολείς. Αν όμως το κάναμε τότε θα προκαλούσαμε θερμό επεισόδιο. Τότε θα άνοιγαν οι πόρτες της κολάσεως. Τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Από τη στιγμή που δεν τους διώχνουμε. Από τη στιγμή που χτυπάμε τις πόρτες των συμμάχων. Από τη στιγμή που περιμένουμε κυρώσεις εναντίον των Τούρκων. Και από τη στιγμή που ο ψευτοσουλτάνος εκλαμβάνει την στρατιωτική ακινησία μας ως αδυναμία, τότε όλα είναι πιθανά. Τότε με τα τρυπάνια δημιουργεί status quo. Τότε τα θαλάσσια «οικόπεδα» της Κύπρου, με το έτσι θέλω, καταλήγουν ως περιουσιακό στοιχείο της Τουρκίας. Απλό.

Μ αυτό το status quo η Τουρκία δημιουργεί προηγούμενο, Κατά μία έννοια η κατάσταση είναι χειρότερη από το «επεισόδιο» του 1996 με τα Ιμια. Αφού η γκρίζα ζώνη των Ιμίων, μετατρέπεται τώρα σε οικόπεδο των Τούρκων.


Ακόμα χειρότερα. Όσο εμείς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αναφερόμαστε στο πλεονέκτημα των ισχυρών συμμαχιών μας. Αμερικανών και Ευρωπαίων. Όσο δεν λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα. Τόσο ο τούρκικος επεκτατισμός θα ενθαρρύνεται. Τόσο τα οικόπεδα της Κύπρου θα διεκδικούνται από τον Ερντογάν. Και σε μια υποτιθέμενη περίπτωση διαπραγμάτευσης, αυτό το status quo θα καταλήξει ως διαπραγματευτικό ατού των Τούρκων.

Με απλά λόγια θα δούμε την επανάληψη του ίδιου έργου όπως εκείνο με την εισβολή στην Κύπρο. Οι Τούρκοι θα ισχυρίζονται ότι αυτά τα οικόπεδα είναι δικά τους. Που σημαίνει πως «άμα σας κοτάει ελάτε να τα πάρετε πίσω». Όπως ακριβώς έγινε με την Κύπρο.

Μπήκαν οι σύμμαχοι να διώξουν τους Τούρκους εισβολείς από τα κατεχόμενα; Δεν μπήκαν. Ούτε θα μπουν. Όλα παραπέμπονται σε ανέναες και άκαρπες διπλωματικές διαπραγματεύσεις υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

Μπας και κάποιος στόλος της Ουάσινγκτον πρόκειται να μπουκάρει και να διώξει τα τούρκικα τρυπάνια από τα Κυπριακά οικόπεδα; Όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται.

Αλλά και στην υποθετική πιθανότητα αμερικανικά αεροπλανοφόρα να περιπολούν σε εκείνη την περιοχή, για πόσο καιρό μπορούν να το κάνουν; Για πάντα; Και ποια σοβαρή, πολυεθνική θα αντέξει μια τέτοια υπόγεια, πολεμική απειλή;

Με απλά λόγια ο ψευτοσουλτάνος δεν καταλαβαίνει από λόγια. Ο ψευτοσουλτάνος, αλλά και ολόκληρη η τούρκικη αντιπολίτευση που είναι χειρότερη και πιο σκληρή απ' αυτόν, μόνο ένα πράγμα καταλαβαίνουν. Μόνο τα όπλα.

Όσο εμείς καταφεύγουμε σε διπλωματικές κινήσεις. 
Όσο εμείς προσπαθούμε να κατευνάσουμε την επιθετικότητα των Τούρκων. 
Όσο οι Τούρκοι καταλαβαίνουν ότι η ελληνική πολεμική μηχανή είναι υποδεέστερη από την δική τους. 
Όσο η Τουρκία είναι από τα εκλεκτά και αναντικατάσατα μέλη του ΝΑΤΟ.
Και όσο το ακλόνητο επιχείρημα του Ερντογάν είναι τα τρία εκατομμύρια προσφύγων που έχει μαντρώσει κάπου στην Ανατολία, ε τότε δύο τινά θα συμβούν.
Είτε θα τον αφήσουμε, ανεμπόδιστο, να τρυπάει και να καταπατάει ξένη περιουσία.
Είτε θερμό επεισόδιο χωρίς επιστροφή.

Όποιος πιστεύει πως ο Τούρκος θα μας κοιτάει από μακριά να βγάζουμε λεφτά από τα «πηγάδια» κι εκείνος θα χτυπάει παλαμάκια, δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει.
Και θυμηθείτε αυτό.
Μπροστά σ' αυτόν τον εφιάλτη, όποτε αυτός ξεσπάσει, η ιστορία με το «μακεδονικό» μοιάζει με Μίκι Μάους!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]