Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η αναχώρηση του Γιαβούζ σαφής έκφραση της αποφασιστικότητάς μας


Η τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» για την Ανατολική Μεσόγειο συνιστά την πιο σαφή έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ακόμα έκφραση της τουρκικής προκλητικότητας ως προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρεται ότι «η Τουρκία, η οποία είναι μια από τις τρεις χώρες προστασίας των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ‘ΤΔΒΚ’ έχει αυτό ως πρωταρχικό της στόχο» προσθέτοντας ακόμη ότι «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικά της συμφέροντα και των ‘Τ/Κ’ στην περιοχή, όπως πάντα μαζί».

Και συνέχισε: «Σήμερα η τελετή που πραγματοποιήσαμε για να αποχαιρετίσουμε το πλοίο μας το ‘Yavuz’ αποτελεί την πιο απτή και σαφή έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας. Πρώτα ο Allah, πιστεύω ότι θα λάβουμε καλά νέα το συντομότερο και από την περιοχή που βρίσκεται τώρα το ‘Fatih’ μας και από το γεωτρύπανό μας ‘Yavuz’. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στο ‘Yavuz’ μας, επιτυχία. Μακάρι ο δρόμος του να είναι ανοιχτός».


Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, το Yavuz, θα επιχειρήσει γεώτρηση κοντά στη χερσόνησο της Καρπασίας στην Κύπρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, για διάστημα περίπου τριών μηνών και θα φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων.

Μιλώντας κατά την τελετή απόπλου του πλοίου, ο Ντονμέζ προειδοποίησε επίσης «εξωτερικούς» παράγοντες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Κύπρου, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να κυνηγούν «ψευδαισθήσεις» που δεν θα φέρουν αποτελέσματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]