Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατρούγκαλος: Να κρατήσει η ΕΕ ανοιχτή την πόρτα στην Τουρκία


Να κρατήσει ανοιχτή πόρτα προς την Τουρκία καλεί την Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας παράλληλα πως η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει τις ενταξιακές συνομιλίες για τη Βόρεια Μακεδονία.

«Είμαστε ανάμεσα στις λίγες χώρες που εξακολουθούν να πιστεύουν» στο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, παρά τον αυταρχικό χαρακτήρα του καθεστώτος Ερντογάν και την αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ο υπουργός Εξωτερικών επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για την απομόνωσή της, σημειώνοντας πως «Νιώθουν απομονωμένοι, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα δικών τους επιλογών, όχι δικών μας, εμείς θέλουμε να έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά να στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο».


Ο Γ. Κατρούγκαλος τάσσεται υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων με χώρες των Βαλκανίων, αναφέροντας πως «Οπωσδήποτε εάν η Αλβανία είναι έτοιμη και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα Σκόπια».

Παράλληλα επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες οφείλουν να ανοίξουν σαφή δρόμο για τα Σκόπια: «Εάν η ΕΕ δεν στείλει αυτό το μήνυμα τον Ιούνιο, θα ήταν πλήρης αποτυχία της στρατηγικής της να θέσει κανόνες στα Βαλκάνια και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ελπίδας για τις υποψήφιες χώρες».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται ότι θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]