Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική φρεγάτα ανοιχτά του Σουνίου


«Αβλαβή διέλευση» πραγματοποιεί μεταξύ Τζιάς και Σουνίου μία από τις πλέον σύγχρονες φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Protothema.gr παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία, πρόκειται για τη φρεγάτα «Σαλίχ Ρέϊς» τύπου ΜΕΚΟ, με ένα πλοίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθεί από κοντινή απόσταση τις κινήσεις της.

Η τουρκική φρεγάτα δεν επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση, διατηρεί δηλαδή σταθερή πορεία και ταχύτητα έχοντας τα όπλα της δεσμευμένα, ωστόσο η παρουσία της τόσο κοντά στις ακτές της Αττικής έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει κορυφωθεί.

Σημειώνεται ότι η κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της άσκησης «Θαλασσόλυκος» η οποία από σήμερα μπαίνει στην κύρια φάση της, οπότε και οι μονάδες του τουρκικού στόλου αναμένεται να βγουν μαζικά σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή 131 πλοίων και 57 αεροσκαφών.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]