Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας επιστρέψουμε σε αρχές και αξίες


Όλα είναι έτοιμα για μια δεξιά στροφή στα πολιτικά πράγματα. Πάντα προτού αλλάξει η κατανομή των εδρών στα εθνικά Κοινοβούλια ή στο ευρωπαϊκό, αλλάζουν οι κοινωνίες - και η αλλαγή στο κοινωνικό επίπεδο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Οι Ευρωπαίοι -μεταξύ αυτών και εμείς- έχουν κουραστεί, έχουν φοβηθεί, έχουν δυσφορήσει και στο τέλος έχουν ξεσηκωθεί με τον καλπασμό της φοβερής μηχανής της παγκοσμιοποίησης που αλέθει λαούς, εθνότητες, πολιτισμούς, διαφορές, δόγματα και πίστεις, παραδόσεις και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, τις δομές και τις αξίες που κρατούν όρθιο τον άνθρωπο στο πέρασμα του χρόνου και νοηματοδοτούν την ύπαρξή του.

Η απάνθρωπη και εχθρική στην ιδέα του έθνους παγκοσμιοποίηση, κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, υπηρετήθηκε και προωθήθηκε συστηματικά και πεισματικά από τρεις μάστιγες: τον κομμουνισμό, τον εθνικοσοσιαλισμό -τον φασισμό και τον λιμπεραλισμό- και τον δικαιωματισμό. Και οι τρεις κοσμοθεωρίες, όπως και οι παραλλαγές και παραφυάδες τους, δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με τον χριστιανισμό. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η πίστη σε μια ιδεολογική κατασκευή, στην οποία δεν χωρούν εθνικές διαφοροποιήσεις και θρησκευτικοί περιορισμοί ή... αναστολές. Και στις τρεις κοσμοθεωρίες η χριστιανική πίστη ήταν και είναι αντικείμενο χλευασμού, ενώ η κρατική ελίτ, η εξουσιαστική νομενκλατούρα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις ζωές των ανθρώπων.


Ο κομμουνισμός κατέρρευσε και γελοιοποιήθηκε. Έπεσε θύμα του ίδιου του βάναυσου εαυτού του. Ήταν μια μισάνθρωπη θεωρία, από την αρχή μέχρι το τέλος, και μετετράπη σε κονίαμα λόγω των ίδιων των αντιφάσεών της. Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός συνετρίβησαν επειδή ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης. Οι παραισθησιογόνες ιδεοληψίες τους μετετράπησαν σε σωρό από κοπριά μόλις «έκατσε» ο κουρνιαχτός των μαχών και το φως της ιστορικής έρευνας έπεσε πάνω στα κρεματόρια, και οι αριθμοί των θυμάτων αποκάλυψαν το τερατώδες πρόσωπο των «ιδεαλιστών» του Γ΄ Ράιχ.

Τώρα ήρθε η σειρά του λιμπεραλισμού - δικαιωματισμού, που θέλει να μετατρέψει τα ευρωπαϊκά έθνη σε νεοταξικό πολτό, χωρίς ταυτότητα και σχέση με την παράδοσή τους και την Ευρώπη σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου την εξουσία θα την ασκούν οι τραπεζίτες, οι γραφειοκράτες και οι δισεκατομμυριούχοι που θα κουνούν τα νήματα από το παρασκήνιο και θα ελέγχουν τους εξωνημένους πολιτικούς - μαριονέτες.

Οι Ευρωπαίοι κουράστηκαν από μια χαμοζωή χωρίς βαθύτερο νόημα και χωρίς ελπίδα. Δεν θέλουν να ζουν σε έναν πολιτισμό υπό εξαφάνιση, σε μια ήπειρο υπό εξισλαμισμό. Η αντεπίθεση των εθνών βρίσκεται προ των πυλών. Οι φωνές που αξιώνουν επιστροφή σε αρχές και αξίες, υπεράσπιση των εθνικών πολιτισμών, των ηθών, των εθίμων και του χριστιανικού χαρακτήρα της Ευρώπης αυξάνονται και σε πλήθος και αυξάνουν την έντασή τους.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]