Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο


Με νέες προκλητικές δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αυτό προβλέπεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τη «Βόρεια Κύπρο».

Μάλιστα, ο Χ. Άκαρ επεσήμανε ότι η Άγκυρα και η Αθήνα θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους πάνω στο θέμα και εκτίμησε ότι πρόκειται για «ευεργετικές» συναντήσεις και για τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν».

«Η πιο ειλικρινής ελπίδα μας είναι να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Χ. Ακάρ.


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της «ΤΔΒΚ» που πρέπει γίνουν σεβαστά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα πάντα επιζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]