Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκλεισαν οι κάλπες στα Σκόπια - Ξεπέρασε το 40% η συμμετοχή


Έκλεισαν στις 20.00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία με το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ξεπερνά το κρίσιμο 40% που απαιτείται για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές.

«Οι εκλογές θεωρούνται έγκυρες καθώς το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 40%» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, Όλιβερ Ντερκόφσκι.

Μέχρι τις 19.30 ώρα Ελλάδας (18.30 τοπική ώρα) το ποσοστό συμμετοχής έφτανε το 44,5%.

Στον σημερινό δεύτερο γύρο για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας αναμετρήθηκαν ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού του Ζάεφ, Στέβο Πεντάροφσκι και η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, οι οποίοι στον πρώτο γύρο είχαν οριακή διαφορά.

Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84%, έναντι 42,24% της υποστηριζόμενης από το αντιπολιτευόμενο VMRO DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.


Η αποχή θεωρούταν το μεγάλο στοίχημα της σημερινής διαδικασίας καθώς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, το ποσοστό συμμετοχής είχε ανέλθει συνολικά στο 41,8%.
Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα το βράδυ.

Ο νικητής του σημερινού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών θα διαδεχθεί τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, h δεύτερη πενταετής θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαΐου.

Οι εξουσίες του Προέδρου της χώρας είναι περιορισμένες και σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]