Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Ελλάδα και Ιταλία τα «προβληματικά παιδιά» της Ευρωζώνης


Την ώρα που τα περισσότερα κράτη της Ευρωζώνης κατάφεραν να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους κατά τη διάρκεια του 2018 η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση ύψους 17 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο 181, 1% σε σχέση με το 176,2% που ήταν το 2017 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, κατά τη διάρκεια του 2018, δηλαδή την περίοδο που το δημόσιο χρέος των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών μειώθηκε, η Ελλάδα και η Ιταλία έδειξαν ότι είναι τα «δύο προβληματικά παιδιά» της Ευρωζώνης, καθώς εκεί το χρέος αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα, το χρέος έναντι του ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο τον περασμένο χρόνο κι έφτασε στο 181,1%, από 176,2% που ήταν το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat.


Αυτή, σημειώνει η εφημερίδα, είναι η χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη: «Η αύξηση αυτή του δημοσίου χρέους οφείλεται κυρίως στα νέα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων προς τη δοκιμαζόμενη από την κρίση χώρα. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η ελληνική οικονομία επανήλθε στο δρόμο της ανάπτυξης κι η κυβέρνηση στην Αθήνα προτίθεται να εξοφλήσει πρόωρα δάνεια δισεκατομμυρίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει...!
    https://www.express.co.uk/news/world/1066469/EU-News-France-Germany-euro-eurozone-crisis-Greece-recession-Italy-Salvini-latest

    Euro collapse? France and Germany 'heart of the PROBLEM' of euro uncertainty
    FRANCE and Germany are "at the heart" of the problem with the eurozone because of their inability to find common ground on the future of the euro, economist Iain Begg claimed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η ελληνική οικονομία επανήλθε στο δρόμο της ανάπτυξης κι η κυβέρνηση στην Αθήνα προτίθεται να εξοφλήσει πρόωρα δάνεια δισεκατομμυρίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου"


    ΤΡΙΧΕΣ!!

    http://www.ksipnistere.com/2019/05/blog-post_46.html


    "Πώς χάθηκε η ανάπτυξη: Καταρρέουν οι προβλέψεις Τσίπρα-Τσακαλώτου για επενδύσεις "

    Καθίζηση 12,2% το 2018 στον σχηματισμό Παγίου Κεφαλαίου - «Κούρεμα» 10% στους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ - Χάνει (και πάλι) το «τρένο» η Ελλάδα, «στα πατώματα» ως το 2022
    Για… του χρόνου αναβάλλονται οι προβλέψεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη των Επενδύσεων και της πραγματικής Οικονομίας. Πριν συμπληρωθούν έξι μήνες από την κατάρτιση και ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού, η κυβέρνηση αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις που έκανε πέρυσι τον Νοέμβριο για το 2019, ενώ μεταθέτει για το 2020 τις ελπίδες να συμβούν όσα θετικά προέβλεπε για εφέτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]