Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απάντηση στη βία των Εξαρχείων


Του Θοδωρή Γιάνναρου
"Η πόλη μας -η Αθήνα μας- αλλάζει με απίστευτα γοργούς ρυθμούς, δυστυχώς προς το χειρότερο!”
Τα Εξάρχεια, το κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος, η παλιά Αθήνα, ο χώρος που ζωντάνεψαν και αναδείχθηκαν πολιτικά και καλλιτεχνικά ρεύματα, το Πολυτεχνείο, οι εξεγέρσεις, οι μολότοφ, οι καταλήψεις, είναι τελικά το μήλο της έριδος μεταξύ φωτός και σκότους. Σαν να είναι, δηλαδή, κάποιο άλλο κράτος σε κάποιον μακρινό γαλαξία όπου τα πράγματα κυλούν διαφορετικά και ισχύουν άλλοι μεταφυσικοί νόμοι... Δεν μας έφταναν, όμως, οι δικοί μας μπαχαλάκηδες, πλάκωσε και η διεθνής επανάσταση - μια πολύ βολική επανάσταση, με τζάμπα σπίτι και ξεχαρμάνιασμα απ’ την αγγλοσαξονική αυστηρότητα και τα εκεί στερεότυπα... Είδαν φως οι διάφοροι ποινικοί και μπήκαν.. και η σούπα έδεσε!

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τη μία και η Νομική σχολή σχεδόν στην άλλη άκρη προσέλκυαν διανοούμενους και φοιτητές, ανθρώπους της Τέχνης και γενικά ανθρώπους κάποιου υψηλού επιπέδου νόησης. Εκεί ξεκίνησαν και οι πρώτες φοιτητικές εξεγέρσεις και σταδιακά η περιοχή αναδείχθηκε σε γκέτο παραβατικότητας και πήρε χαρακτήρα κέντρου αγώνα. Αυτό είναι κάτι που δεν εγκατέλειψε ποτέ τη συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας. Στα Δεκεμβριανά οι ΕΛΑΣίτες οχυρώθηκαν στον λόφο του Στρέφη, στην Κατοχή έβγαιναν προκηρύξεις από τη Γαλάζια Πολυκατοικία της πλατείας, το Πολυτεχνείο αγωνίστηκε εναντίον της Χούντας. Στα Εξάρχεια έχασε τη ζωή του και ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος το 2008, του οποίου την όποια μνήμη καπηλεύονται κάποιοι τυχάρπαστοι που θεωρούν την αλητεία... αγώνα, που μετέτρεψε την όμορφη αυτή συνοικία της διανόησης σε κέντρο ανομίας, σαν παρηκμασμένο σημείο του Αθηναϊκού Κέντρου με σκληρή βία και πολλά, μα πάρα πολλά ναρκωτικά που πουλιούνται ελεύθερα, μιας και η αστυνομία, με κεντρική εντολή, δεν πατάει το πόδι της.

Οι "μπαχαλάκηδες", οι μαφίες, τα ναρκωτικά, το "ελευθεριακό κίνημα" και τα στερεότυπα συνοδεύουν εδώ και δεκαετίες μια εμβληματική γειτονιά της Αθήνας. Στα 4 και πάνω χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε και κάνει τα πάντα για να παραδώσει τα κλειδιά του κέντρου της Αθήνας στην παρανομία και τους ηγέτες της, με τους οποίους δεν έχει και τις χειρότερες σχέσεις...


Εφαρμόζει την αποτυχημένη συνταγή της... ήπιας διαχείρισης του εγκλήματος όταν η Αθήνα καίγεται, αγνοεί εισαγγελικές παραγγελίες για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, μετατρέπει αδικήματα που διώκονταν μέχρι σήμερα ως κακουργήματα σε πλημμελήματα και, τέλος, καταργεί την ομάδα ΔΕΛΤΑ που στήθηκε για την αντιμετώπιση των καταδρομικών επιθέσεων, με το πρόσχημα ότι κάποιοι από τους αστυνομικούς της επιδείκνυαν ακατανόητη, κατά τους μπαχαλάκηδες, σκληράδα!

Μέχρι και αλλαγή στα δρομολόγια των λεωφορείων στην Πατησίων πραγματοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι συνεχείς επιθέσεις με μολότοφ των αντιεξουσιαστών, χωρίς οι αρχές να προβαίνουν σε επιχειρήσεις αποκατάστασης της τάξης.

Τα Εξάρχεια είναι το εκκολαπτήριο της αριστερής παραβατικότητας και της χρηματοδότησης για την κατάλυση του κράτους δικαίου. Είναι γνωστό τοις πάσι πως η Κρατική Ασφάλεια, αν και γνωρίζει πρόσωπα, στέκια και ομάδες, απλά περιμένει να πάρει το "πράσινο φως” για να ξεκινήσει τις απαραίτητες επιχειρήσεις για την επαναφορά της νομιμότητας... που όμως ποτέ δεν έρχεται, για τον απλούστατο λόγο πως εκεί, σε αυτή την περιοχή, ετοιμάζονται να στήσουν τις γιάφκες της παρανομίας, όταν πάλι βρεθούν οι ίδιοι στην παρανομία... έχοντας χάσει την εξουσία που τόσο τους βολεύει.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει πολλά να κάνει - αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι πως πρέπει να "καθαρίσει” τα Εξάρχεια και να σβήσει το αριστερίστικο αφήγημα περί "αντίστασης... με τη χρήση βίας”!

Δεν θα είναι ούτε εύκολο, ούτε ειρηνικό!

Μόνο μία λύση υπάρχει, είναι "made in Israel” και ο επόμενος Υπουργός Δημόσιας Τάξης πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπόψη. Αποκλεισμός της περιοχής. Κανένας δεν μπαίνει και κανένας δεν βγαίνει... Ψάξιμο σπίτι-σπίτι, διαμέρισμα-διαμέρισμα, σοφίτα-σοφίτα, σύλληψη, προσαγωγή, δίκη και μεταφορά σε φυλακές υψίστης ασφαλείας! Όλα τ’ άλλα θα είναι κούφια λόγια και παραμύθιασμα, για να περνά η ώρα!

Δεν μπορώ να πιστέψω πώς ένα τσούρμο πρεζόνια, πορτοφολάδες και δολοφόνοι του ενός ευρώ απέκτησαν κράτος στο κέντρο της Αθήνας και η ΕΛΑΣ έχει ρόλο muppet show.

Το κράτος πρέπει να ελευθερώσει το σκλαβωμένο κομμάτι της πρωτεύουσας - εδώ πρόκειται για καταπάτηση ελληνικού εδάφους και αυτό που βιώνει η Αθήνα είναι "κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, με όλα τα συνεπακόλουθα!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]