Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας ξανατάζει λαγούς με πετραχήλια


Η συνέπεια στις αυταπάτες είναι το ατού του
Οι νέες υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα που θυμίζουν τις παλιότερες «δεσμεύσεις»

Το παλεύει ο σ. Αλέξης. Μπορεί τα γκάλοπ να είναι απογοητευτικά, η καζούρα να συνοδεύει τις συνεντεύξεις και τις παρεμβάσεις του, στα προοδευτικά προσκλητήρια του να ανταποκρίνεται ο κατιμάς, αλλά εκείνος κάνει ό,τι μπορεί για να αντιστρέψει το κλίμα κατά 360 μοίρες. Παραθέτει γεύματα στη βεράντα του Μαξίμου που τόσο αγάπησε, ταξιδεύει στις εσχατιές της Ελλάδας με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο που θα καταργούσε, δίνει υποσχέσεις ανακοινώνοντας το οικονομικό του πρόγραμμα για τη νέα τετραετία. Στο τελευταίο τα χαλάει. Κάθε μεγαλόπνοο σχέδιο που εξαγγέλλει, φέρνει στο μυαλό τις προ τετραετίας «δεσμεύσεις». Ήταν όλες άκυρες!



ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗ: Μείωση 30% στις αντικειμενικές αξίες
Αυτό που υλοποίησε ήταν το 30%, αλλά αφορούσε σε αύξηση! Τόσο ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες στις δημοφιλείς παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ στις υπόλοιπες η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Από τα Γρεβενά στη Θεσσαλία και από την Πέλλα στην Καστοριά η επιβάρυνση κυμάνθηκε μεταξύ 40-45%

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκε. Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων κλήθηκαν να πληρώσουν νέες τιμές, αναπροσαρμοσμένες προς τα πάνω, με τις λαϊκές περιοχές να δέχονται «λελογισμένες επιβαρύνσεις», όπως ανακοίνωσε ο Τσακαλώτος. (Ήταν στεναχωρημένος).

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ: Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους
Το αφορολόγητο ποσό των 12.000 δεν ισχύει για κανένα. Έμεινε περίπου στα μισά και προβλέπεται περαιτέρω μείωση, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι φυσικά ανήκουν στους «όλους», βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται δραματικά. Ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 12.000 αντί να αποδίδει στο κράτος 0 ευρώ όπως του υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να δώσει 7. 800 και από τα 12.000 να του μείνουν 4.200. Με αυτά υποχρεούται να πληρώσει τον (καταργημένο) ΕΝΦΙΑ.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Επίσπευση ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ
Οι φορολογικοί έλεγχοι για τους εμπλεκόμενους στην λίστα Λαγκάρντ έφεραν στα ταμεία του κράτους 26 εκατομμύρια κατά τη επάρατο διετία 2013-2015. Όταν ανέλαβε την αντιμνημονιακή διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες επισπεύθηκαν τόσο πολύ, που μέσα σε τέσσερα χρόνια το κράτος εισέπραξε σχεδόν το ένα τρίτο, δηλαδή μόλις 10 εκατομμύρια! Τον Ιούλιο μάλιστα του 2018, ο πρόεδρος της «ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων», ανακοίνωσε ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε και ότι «το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα από μόνο του».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους μέχρι 700 ευρώ
Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν σύνταξη 700 ευρώ, είδαν το ποσό να μειώνονται κατά 20%. Φυσικά δεν πήραν κανένα δώρο τα Χριστούγεννα.

Βαγγέλης Περρής
AthensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]