Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύκλος διαλέξεων: "Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους"


Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (Ε.Μ.Ε.Ν.Σ.Ι.) σας προσκαλούν σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 7μ.μ. στη διάλεξη με θέμα "Ο Αγώνας για την Ελληνική Ανεξαρτησία: Πολιτική και στρατηγική των Ελλήνων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1821-1832).

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαλέξεων με τον γενικό τίτλο "Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους".

Ομιλητής είναι ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).
Συντονίζει ο Ανδρέας Κούκος, Νομικός, Ιστορικός Ερευνητής, Πρόεδρος Δ.Σ.Ε.Μ.Ε.Ν.Σ.Ι.


Στη διάλεξη αναλύεται ο αγώνας του 1821 στις διαστάσεις της στρατηγικής ξηράς, της ναυτικής στρατηγικής, της οικονομίας του πολέμου, της εσωτερικής πολιτικής, της διεθνούς νομιμοποίησης και της διπλωματίας.

Η ανάλυση περιλαμβάνει όχι μόνο την ελληνική πλευρά, αλλά και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καθώς και την Ευρωπαϊκή διπλωματία, ξεφεύγει δε από την απλή περιγραφή των γεγονότων και αποκαλύπτει σε βάθος τους παράγοντες που καθόρισαν την πορεία και την έκβαση του μεγάλου αγώνα.

Η διάλεξη θα γίνει στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2.
Τηλ. επικοινωνίας 2103734934



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]