Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιούς ήρωες θέλει το σλαβόφιλο σωματείο να τιμούν οι Έλληνες;


Η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστήριο των Σερρών, το καταστατικό του σλαβόφιλου σωματείου και η προπαγανδιστική στάση του

Μέρος της ακροαματικής διαδικασίας σε Δικαστήριο των Σερρών, κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ακύρωσης του καταστατικού σλαβόφωνου σωματείου, πληροφορήθηκαν οι αναγνώστες μας, από δημοσίευμα όπου ακούστηκαν "τέρατα και σημεία", όπως λέγεται.

Ο σύλλογος με την επωνυμία "Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ και ΜΕΘΟΔΙΟΣ", με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και στο καταστατικό του αναγράφει ότι μεταξύ των σκοπών του είναι η διατήρηση και διάδοση της "ντόπιας" γλώσσας και η απόδοση τιμών στους ντόπιους "ήρωες", χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποια είναι η "ντόπια" γλώσσα και σε ποιους "ήρωες" αναφέρεται το καταστατικό.

Αυτό είναι το πρώτο χαρακτηριστικό σημείο, επειδή η αδιευκρίνιστη γλώσσα και οι κρυπτόμενοι ήρωες, παρέσυραν το Ειρηνοδικείο Σιδηροκάστρου το οποίο ενέκρινε το καταστατικό του Συλλόγου. Όμως, στην εκδιδόμενη εφημερίδα του Συλλόγου διεφάνη αμέσως η προπαγανδιστική σλαβόφιλη στάση του. Ανέφερε ότι πρέπει να εορτάζεται στην Ελλάδα η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν και να τιμούνται ως ήρωες οι Βούλγαροι αρχικομιτατζήδες Γιάνε Σαντάσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν προσφυγές και η Εισαγγελία Σερρών διαπίστωσε ότι η απόφαση ίδρυσης του σωματείου ήταν προϊόν παραπλάνησης του Ειρηνοδικείου Σιδηροκάστρου και άσκησε ανακοπή. Εισηγήθηκε την διάλυση του σωματείου με αιτιολογικό την διατάραξη της Δημόσιας Τάξης. Την Τρίτη 9/4/ 2019 πραγματοποιήθηκε η δίκη.

Ποιοι είναι αυτοί οι ήρωες που θέλει το σλαβόφιλο σωματείο να τιμούν οι Έλληνες;


Το 1908, μόλις επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, έδωσε μια άτυπη αμνηστία, από την οποία επωφελήθηκαν και οι Βούλγαροι κομιτατζήδες. Μεταξύ αυτών και η ομάδα του Βούλγαρου Σαντάσκι που ήθελε "αυτονομία" της Μακεδονίας.

Ο Σαντάσκι ως κομιτατζής (1890) και μετέπειτα Λοχίας στο βουλγαρικό στρατό [στην βουλγαρική πόλη που πήρε το όνομά του συρρέουν κατά χιλιάδες οι ανιστόρητοι Έλληνες] παραπλανήθηκε και έδωσε συνέντευξη στον Σπύρο Μελά αφού βεβαιώθηκε ότι δεν είχε καμιά σχέση με τον Παύλο Μελά. Είπε μεταξύ άλλων:

«Αφού λοιπόν δόθηκε το Σύνταγμα, για όλους τους πληθυσμούς, ως τα σύνορα, θα προσπαθήσω να υποδείξω ότι πρέπει να ενωθούμε για να μη χάσουμε ότι μας δώσανε. Αυτά σκέφτομαι για την ώρα….. Η Ελλάδα , Βουλγαρία, Σερβία τα κράτη αυτά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ανυπόφορη στη Μακεδονία. Εγώ και οι οπαδοί μου ανέκαθεν αντιδρούμε. Νομίζω ότι πολιτεύτηκα με ειλικρίνεια, όταν κήρυξα ότι η Μακεδονία είναι για τους Μακεδόνες».

[Σημειώνω, πως μετά από λίγα χρόνια όταν ιδρύθηκε το ΚΚΕ, αυτό ακριβώς το σύνθημα είχε, και καλούσε τον μακεδονικό και θρακικό λαό να απελευθερωθούν από… τους Έλληνες. Για όσους απορούν, πώς υπέγραψαν με τόση ευκολία την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών].

Ο άλλος "ήρωας" του σλαβόφιλου σωματείου, είναι ο Γκότσε Ντέλτσεφ, ένας από τους ηγέτες της λεγόμενης "Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης" (VMRO) που προσπαθούσε να εκβουλγαρίσει τα ελληνικά χωριά της Μακεδονίας, αλλάζοντας πρόσημο στη λέξη "Μακεδόνας" και από γεωγραφικό ελληνικό όρο να τον μετατρέψει σε εθνοτικό, ό,τι ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί σήμερα.

Με εντολή της Σόφιας έφτιαξε κι αυτός το παραπλανητικό σύνθημα "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες" και ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία -Ίλιντεν-, στις 20 Ιουλίου 1903, κήρυξε επανάσταση με σκοπό την αυτονόμηση της Μακεδονίας, που μελλοντικά θα την απορροφούσε η Βουλγαρία όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1885. Το αποτέλεσμα εκείνης της "επανάστασης" του 1903, που δεν είχε κανένα λαϊκό έρεισμα, ήταν ο τουρκικός στρατός να ξεσπάσει στους κατοίκους του ελληνικού βλαχόφωνου χωριού Κρούσεβο, το οποίο χρησιμοποίησαν ως βάση οι κομιτατζήδες. Το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τους δύο αυτούς "ήρωες", τιμούν οι Σλάβοι των Σκοπίων και Βουλγαρίας. Και όπως ανέγραψε προ ημερών η voria.gr, ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων, που επέτρεψαν Τσίπρας και Κοτζιάς να ανακρούεται ως έχει, στην δεύτερη στροφή γράφει τα εξής: «Απ’ την αρχή τώρα κυματίζει η σημαία της Δημοκρατίας του Κρουσέβου, Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι / Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι».

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]