Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αθλιότητα της προπαγάνδας ή η προπαγάνδα της αθλιότητας


Παλαιότερα, στη δεκαετία του 1960, οργίαζε στο φοιτητικό κίνημα αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία η προπαγάνδα, περί του κομμουνιστικού «παραδείσου» στους εκείθεν του «παραπετάσματος» λαούς (της Σοβιετίας και των δορυφόρων της).

Η προπαγάνδα αυτή, μιλούσε για δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, γερά μεροκάματα και για μηδενική φτώχεια.

Οφείλω να πω ότι μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, είχε πιστέψει αυτή τη μονότονη και συστηματική προπαγάνδα. Χρειάστηκε να καταρρεύσει το σοβιετικό σύστημα, να ανοίξουν τα σύνορα, για να φανεί η αθλιότητα, η φτώχεια και η ανέχεια κάτω από την οποία ζούσαν οι λαοί αυτοί και ταυτόχρονα να καταρρεύσει και η άθλια προπαγάνδα – η οποία φαίνεται είναι κληρονομική, απορρέει από το σταλινικό DNA – από το οποίο, όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, αλλά την έχει καταστήσει συνειδητά επικοινωνιακή του πρακτική. Η προπαγάνδα σήμερα, η οποία δήθεν εξωραΐζει το έργο της κυβέρνησης και κάνει λόγο για την ανερχόμενη ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά και για δήθεν πρωτόγνωρη κοινωνική πολιτική, έρχεται σε σύγκρουση με την οδυνηρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.


Έτσι γίνεται καταγέλαστη. Γιατί – ώ άθλιοι προπαγανδιστές – δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ αυτής της προπαγάνδας και της ζωής των Ελλήνων, όπως υπήρχαν μεταξύ της παλαιάς προπαγάνδας και του σοβιετικού «παραδείσου».

Γι’ αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Προέκταση αυτής της προπαγάνδας είναι και η επινόηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» της οποίας μια ακόμη φιέστα ρεταλιών, ήταν η χθεσινή στο κλειστό του Γαλατσίου.
Αναμπαλάρει παλαιές συσκευασίες ρεταλιών που ζητούν την πολιτική τους επιβίωση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιδιά του Άκη, κάτι Κοκκινοβασίληδες, κάτι Δανέληδες (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κλαπανάρα) και άλλα ρετάλια γυρολόγων και αδέσποτων.

Εμφανίζεται ως συνιστώσα η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και ακούω κι αυτουνού τα κόκκαλα να τρίζουν.
Τους πληροφορώ ότι ολόκληρη η κίνηση είναι ενσωματωμένη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝ.ΑΛ, όπως πάντα. Το λέω αυτό για να μην παραπλανηθεί κανένας πολίτης, κανένας ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και παρασυρθεί από την νεοκομμουνιστική (σταλινική) προπαγάνδα του κ. Τσίπρα.

Ματαιοπονεί λοιπόν. Και η προπαγάνδα θα πέσει στο κενό .

Όλοι μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ (ΠΑ.ΣΟ.Κ).

Παναγιώτης Ν. Κρητικός
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]