Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία, απαντά ο Ερντογάν στον τρομοκράτη


Το τουρκικό έθνος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει η Αγιά Σοφιά εκκλησία, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική ομιλία του, σχολιάζοντας το μανιφέστο του 28χρονου τρομοκράτη που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία.

«Δημοσιοποιήθηκε το μανιφέστο του δολοφόνου και μας στοχοποιεί όλους τους Μουσουλμάνους, τη χώρα μας, το έθνος μας και εμένα προσωπικά», είπε ο Τούρκος πρόεδρο ενώπιον συγκεντρωμένου πλήθους στο Γκαζιαντέπ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Τi λέει; Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τί θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Ο τρομοκράτης στη Νέα Ζηλανδία αναφέρθηκε στην Ιστανμπούλ ως "Κωνσταντινούπολη" και έγραψε ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, αυτό το δέρμα δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.


«Ως μουσουλμάνοι δεν θα γονατίσουμε ποτέ και δεν θα πέσουμε ποτέ στο επίπεδο αυτών των δειλών», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μανιφέστο του ο τρομοκράτης έγραφε τα εξής για τους Τούρκους, την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά:
«Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Με αλλά λόγια μας δηλώνει με αναίδεια πως παρακρατει ξένα εδάφη και Ναούς και δεν τα επιστρέφει επειδη έτσι του γουστάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]