Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Πρόβλημα ασφάλειας για το ΝΑΤΟ η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία


Σε νατοϊκό πρόβλημα ασφάλειας ανάγουν πλέον οι ΗΠΑ την απόκτηση από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους κάτι τέτοιο συνιστά επηρεάζει όλες τις χώρες της συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters αξιωματούχοι των ΗΠΑ οι οποίοι ενημέρωσαν δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξαν ότι η απόκτηση των S-400 προκαλεί πρόβλημα σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν προμηθευτεί ή πρόκειται να προμηθευτούν το F-35, καθώς πρόκειται για δύο οπλικά συστήματα δεν μπορούν να συλειτουργήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία δεν αποτελεί απλά εμπορικό θέμα, αλλά ζήτημα ασφαλείας για ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, υποστήριξαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.


Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει την Τουρκία ότι αν αγοράσει τους πυραύλους S-400, η Ουάσινγκτον θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Άγκυρας στο F-35.

Η Ουάσινγκτον προσπάθησε να πείσει την Τουρκία να αγοράσει το αμερικανικό αμυντικό σύστημα Patriot, αλλά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία για τους S-400.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]