Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας και οι Μουφτήδες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματά τους», υποστήριξε ο Μ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πλαίσιο του 54ου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.

Στη συνέχεια μάλιστα υποστήριξε ότι οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα δεν μπορούν να δηλώσουν «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κλείνοντας, μάλιστα, την τοποθέτησή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι πολύ «ευαίσθητη» με τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον λόγο αυτό εφαρμόζει κάθε σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ.


«Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν γι αυτό, αλλά το κάνουμε λόγω των δικών μας αξιών», συμπλήρωσε.

Πριν λίγες ημέρες με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία έκανε λόγο για «ανάξια, άκυρη και άνευ κύρους απόφαση».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]