Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τελευταίες ημέρες της αριστερής Πομπηίας


Είναι πλέον φανερό ότι ζούμε τις τελευταίες ημέρες της αριστερής Πομπηίας. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ακόμη κι αν πάμε στις εκλογές το φθινόπωρο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ο Τσίπρας και η παρέα του θα ηττηθούν και θα συντριβεί και η αριστερά που ο ίδιος εκπροσωπεί.

Και το καταλαβαίνει αυτό, και γι’ αυτό αλλάζει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και κολλάει και μια προοδευτική συμμαχία δίπλα. Απλά γιατί πλέον έχει ένα χρεοκοπημένο κόμμα στο οποίο έχουν επικρατήσει οι Πολάκηδες που θέλουν εκδίκηση για τα Δεκεμβριανά, για τον Εμφύλιο, για τις εξορίες.

Ο Τσίπρας ενστερνίζεται τη γραμμή της πόλωσης, θέλει να χυθεί αίμα, κανονικό και πολιτικό και γι’ αυτό αφήνει όλους τους τυχάρπαστους που έχει μαζέψει να εκφράζονται ελεύθερα.

Γι’ αυτό επιλέγει ουτιδανούς όπως η Λοϊζου να εκπροσωπούν την Ελλάδα του 2020 στην ευρωβουλή. Μια ανεπάγγελτη κυρία που η μόνη της ενασχόληση είναι να γράφει στοtwitter ότι θα σώσει τη χώρα.

Κι ένας δήθεν δημοσιογράφος που μια ζωή δούλευε στα κομματικά φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεχνά τους νεκρούς της Μαρφίν. Είναι τα σημάδια παρακμής, μαζί με τους πολάκηδες που επιτίθενται στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη, στην ΤτΕ, σε όποιον τους πάει κόντρα. Είναι σημάδια παρακμής όταν μια κυβέρνηση στηρίζει όλο της το αφήγημα στους Καρτεροβαξεβάνηδες που εκτελούν συμβόλαια.


Ναι λοιπόν, έφτασε το τέλος τους και όλα όσα ζούμε είναι οι τελευταίοι σπασμοί πριν από το θάνατο. Και είναι τυχερή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι τυχεροί διότι μέσα στην αδυναμία τους να εκπέμψουν έναν δυναμισμό, να εμπνεύσουν ένα όραμα, έχουν απέναντί τους το κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου κι ένα κόμμα γαντζωμένο στο σταλινικό παρελθόν του που ξαφνικά ανακάλυψε τον καπιταλισμό, την εξουσία, τις μπίζνες.

Είναι τυχεροί στην οδό Πειραιώς που μέσα σε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της αριστεράς διέλυσε ό,τι προσπαθούσε να πετύχει επί 40 χρόνια. Να καταλάβει την εξουσία.

Βεβαίως, ας μη νομίζει κανείς ότι μέχρι το φθινόπωρο θα είναι όλα ρόδινα. Αυτοί θα πέσουν αλλά πρώτα θα προκαλέσουν μεγάλη κρίση στη χώρα. Πολιτική, κοινωνική, οικονομική. Αυτή την ώρα το καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά. Απλά καίει τα σπαρτά για να μη βρουν οι άλλοι τίποτε.

Είναι σκληρόπετσοι οι συριζοπασόκοι και δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Μια φορά το έκαναν στη Βάρκιζα και το σκέφτονται μια ζωή.

Στο μυαλό του Τσίπρα δεν υπάρχει άλλη Βάρκιζα. Ίσως να υπάρχει ένας νέος εμφύλιος που βαφτίζεται μάχη κατά της ολιγαρχίας, της οικογενειοκρατίας, του Κυριάκου, της Μαρέβας, του Στουρνάρα, του παλιού πολιτικού συστήματος.

Έχουμε μάχη, διαβάστε κάθε μέρα τι λέει ο Καρτερός, τι γράφει η ΕΦΣΥΝ, τι λέει ο Βαξεβάνης και πώς αντιδρά ο Πολάκης και θα καταλάβετε.

Όφις Ιοβόλος
AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί σε όλα τα κόμματα και όχι μόνο στην ΝΔ.Αν ο Μητσοτάκης είχε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για την κατάπτυστη συμφωνία θα εκτοξευόταν, όμως και αυτός φάσκει και αντιφάσκει υπό τις διαταγές των ξένων.Το συμπέρασμα μου είναι, από τότε που ξεκίνησα να ψηφίζω βλέπω ότι, ο κάθε επόμενος πρωθυπουργός είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.Κάθε πέρσι και καλύτερα, δυστυχώς.
    Η τελευταία αριστερή διακυβέρνηση είναι η χειρότερη στην ιστορία μας, τα ξεπούλησε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κελλυ, ο "Γορδιος δεσμος" οταν δεν λυνεται,κοβεται.

      ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ξεπουλησαν τα παντα.

      Η "πρωτη φορα Αριστερα" εβαλε το κερασακι στη τουρτα.

      Ακομα και για την επαισχυντη "συμφωνια" των Πρεσπων την ευθυνη της προδοσιας την εχουν και

      οι προηγουμενοι.

      Διοτι οι προηγουμενοι αποδεχθηκαν την επαισχυντη "Ενδιαμεση Συμφωνια".

      -Μια "Συμφωνια" που εδινε το δικαιωμα στους Σλαβους να χρησιμοποιουν τον ορο "Μακεδονια"

      εδω και 2,5 δεκαετιες,

      -μια "συμφωνια" που δεν τεθηκε ποτε σε δημοψηφισμα,συνεπως ουτε αυτη η "συμφωνια" ηταν

      αποδεκτη απο τον Ελληνικο λαο,

      -μια "συμφωνια" που δεν αναφεροταν σε "γλωσσα" και "εθνοτητα", με αποτελεσμα ,ανεξαρτητως

      ποια χωρα θα τους αναγνωριζε με την συνταγματικη τους ονομασια ή οχι, να αποκαλουνται απο

      ολους ως "Μακεδονες" που μιλουν την "μακεδονικη" γλωσσα.

      Πανω σε αυτη την προδοσια βρηκε το ερεισμα ο ΣΥΡΙΖΑ για να την ολοκληρωσει.

      Ετσι λοιπον ,καλουνται τωρα ΟΛΟΙ οι προδοτες να βρουν εναν τροπο να επιβιωσουν.

      Και πως κοβεται ο "Γορδιος δεσμος";

      Με τις αλλαγες στον Ποινικο Κωδικα,που δεν ειναι σε καμια περιπτωση τυχαιες.

      Καποιο κομμα κερδιζει απο αυτο!!

      Θα ερθουν λοιπον ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ να σου παραστησουν το "Δημοκρατικο τοξο" που ειναι

      απαραιτητο ωστε να μην κερδισει ο "φασισμος" και θα σου πεταξουν το ..."διλημμα":

      "Δημοκρατια" ή "Φασισμος".

      Και επειδη το φαντασμα της "Ακροδεξιας" στην Ευρωπη παιρνει σαρκα και οστα ,για να

      κυριαρχησει ενα κομμα ως κυβερνηση πρεπει πρωτα να κυριαρχησει ως Αξιωματικη

      Αντιπολιτευση.

      Και για να κυριαρχησει η "Ακροδεξια" ως αντιπολιτευση, απαιτειται "ενοτητα" ολων των

      "δημοκρατικων πολιτικων κομματων" για να κυριαρχησουν ως κυβερνηση,γιατι τα κουκια δεν

      βγαινουν.

      Επομενως η "συγκυβερνηση" ειναι προ των πυλων,με το φαντασμα της "Ακροδεξιας" να...

      αιωρειται.

      Διαγραφή
    2. ΓΜ, αυτό είναι επόμενο να συμβεί στην Ευρώπη, αφού το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές τα ρήμαξαν όλα για τους ολιγάρχες και τον εαυτό τους.Έφαγαν, έφαγαν τόσα χρόνια και δεν χόρτασαν. Πάντως δεν με ενδιαφέρει η Ευρώπη, προσωπικά βλέπω τα δικά μας χάλια που είναι τρισχειρότερα των Ευρωπαίων, αυτοί καλά περνούν και οι μισθοί τους καλύτεροι και πιο φτηνά τα προϊόντα και το κυριότερο έχουν καλό σύστημα υγείας, παιδείας, ασφάλειας. Εδώ είναι η φτώχεια, η δυστυχία, η ακρίβεια (είδες τις τιμές των σούπερ μάρκετ; κάθε μέρα ανεβαίνουν το λιγότερο 5 λεπτά).Μας έφεραν και τους νηστικούς για να τους ταΐσουμε εμείς οι πλούσιοι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]